Genel
Giriş Tarihi : 16-07-2018 13:00   Güncelleme : 16-07-2018 13:03

Bursa İnegöl’de gökten paraşütle böcek düştü

Nisan ayının başlarında Bursa İnegöl Kuluca köyünde ceviz bahçesine giden bir vatandaş, önüne paraşütle düşen bir torba içinde böcekleri görünce çok şaşırdı.

Bursa İnegöl’de gökten paraşütle böcek düştü

Kulaca mahallesinde ceviz üretimi yapan çiftçi Mustafa Kaplan, ağaçlarını ilaçladığı sırada gökyüzünden önüne bir poşet düştü. Düşen poşet içerisinden çıkan böcekler uçmaya başladı.

Binlerce böceği gören çiftçi Kaplan, ne olduğunu anlayamadan böcekleri ilaçla öldürmeye başladı. Fakat bir kısmı maalesef kaçtı.

Böceklerin hangi cinsten olduğunu çözemeyen çiftçi, öldürdüğü böcekleri ve paraşütü alıp İnegöl Ziraat Odasının yolunu tuttu.

Böceklerden alınan numuneler İnegöl Ziraat Odasına götürüldü. Ziraat odası Başkanı Sezai Çelik; ömrü boyunca böyle bir böcek türü görmediğini, araştırmaların sürdüğünü açıkladı.

Çelik yaptığı açıklamada;

” Böcekleri Uludağ üniversitesi Ziraat Fakültesi bitki türlerini koruma bölümü laboratuvarına göndereceğiz” dedi.

Bu böceklerin daha önceden ülkemizde olmayıp da sonradan ortaya çıkan böcek türleri olduğunu söyleyen Çelik, konunun araştırıldığını söyledi..

Patates böceği ve kestanelere büyük zarar veren haşere de daha önce ülkemizde yoktu; örnekler çok fazla ….

YILLAR ÖNCE DE YAŞANMIŞTI

1960’larda, Sovyetler Amuderya ve Siderya nehirlerinin yakınlarında bir adada suni mikrop, yani biyolojik silah üretiyorlardı…

Metal kaplarda stoklanan bu mikroplar uçaklarla aşağı atılarak ülkeye salınırdı. Kimsenin ruhu dahi duymuyordu…

adminadmin