Samsun Haber
Giriş Tarihi : 17-03-2018 10:21   Güncelleme : 17-03-2018 10:43

Bütünşehir Dergisi Editörü Tevfik Demir’den Çanakkale’den Afrin’e Konferansı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sekreteri, Bütünşehir Dergisi Editörü Tevfik Demir Samsun Taflan Meslek Lisesinde 18 Marttan Afrin' e Çanakkale Ruhu konulu bir konferans verdi.

Bütünşehir Dergisi Editörü Tevfik Demir’den Çanakkale’den Afrin’e Konferansı

Konuşmasında Çanakkale Ruhunun unutulmaması gerektiğinin yıllardır altını çizmelerinin sebebinin bugün çok daha net bir şekilde ortaya çıktığını vurgulayan Demir, Afrin’deki askerlerimizin ‘Çanakkale Geçilmez’ şeklinde tarihe damgasını vuran o ruh ile mücadele ettiklerini belirtti.

HER ZAMAN BEDEL ÖDEMEYE HAZIR OLUN

Gençlerin tarihini özellikle kahramanlıklarla dolu Türk tarihini unutmamalarını gerektiğine de vurgu yapan Demir, Malazgirt’ten Çanakkale’ye, Çanakkale’de Afrin’e gençlerimiz bu önemli olayları unutmamalıdırlar. Bu yaşananların sürekli hafızada canlı tutulması, her yıl bu ve benzeri faaliyetler yapılıyor. Bunun sebebi hafızalarımızın sürekli kendini tazelemesi ve o günlerin asla unutulmaması içindir.  Şehitlerimizin bizlere miras bıraktığı bu cennet vatana sahip çıkmak, şüphesiz başta gençlerimiz olmak üzere hepimizin en önemli vazifesidir. Bu, dün Çanakkale'de bugün Afrin'de olur.

Bu sohbetlerin asıl gayesi sizlere bir vatan bırakıldığını, bu vatanın kolay kazanılmadığını, hala daha bedeller ödendiğini ve yeri ve zamanı geldiğinde o bedelleri sizlerin de ödeyeceğini hatırlatmaktır. Gençler her zaman belde ödemeye hazır olmalıdır" diye konuştu.

adminadmin