Samsun Haber
Giriş Tarihi : 20-10-2017 10:49   Güncelleme : 20-10-2017 11:00

Bütünşehir Dergisi yeni sayısı çıktı

​Yayın hayatına bir süre ara veren Samsun’un kent kültürü dergisi Bütünşehir’in yeni sayısı çıktı.

Bütünşehir Dergisi yeni sayısı çıktı

Dergi yine Samsun ve ilçelerinin tarihi ve kültürel değerlerini okuyucularına taşıyor.

Bütünşehir Dergisi Editörü Tevfik Demir yeni sayı için yazmış olduğu önsözde, “2016 Temmuz sayısının hazırlıkları sürerken hain FETÖ darbe teşebbüsüyle Samsunluların darbeye karşı başta Cumhuriyet Meydanı ve ilçe meydanlarına akın etmesi, darbe tehdidi bitene kadar meydanları terk etmemesiyle dergi çalışmasına bir süre ara verilme gerekliliği ortaya çıkmıştı.

Fakat bu ara beklenilenin ve istenilenin üzerine çıktı.

Okuyucuların ne zaman çıkıyorsunuz sorusuna bu sayımızla cevap vermiş oluyoruz.” Diye belirtti.

Demir şöyle devam etti;

Dergimizin kapısı herkese açıktır. Ancak eksenimiz Samsun-Şehir-Kültür-Medeniyet üzerine kuruludur. Günlük, anlık, siyasi yorumlara kapalıdır. Derdi Samsun’dur. Şehirdir, şehir kültürüdür. Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren sürekli göç alan Samsun,1980li yıllardan sonra ise durağanlaşan nüfus yapısı bugün yerini sabit nüfusa bırakmış durumdadır.

Göçlerin durması ve nüfusun sabitlenmesiyle beklenen ortak şehir kültürü ve birlikteliği konusunda ise maalesef olumlu bir gelişme gözükmemektedir. Hatta iç göç ya da il dışı göçlerle şehrimizde yaşayanlar arasındaki kültürel ve yöresel savaşlar sıcak olmasa da soğuk bir şekilde ama şehri olumsuz etkileyecek şekilde devam etmektedir.

ŞEHRİ VE İNSANLARI SEVEBİLMEK

Bu yüzden Bütünşehir Dergisi ısrarla Samsun’a ve şehrin varlığına, zenginliğine, kültürüne vurgu yapmaktadır. Şehri ve şehrin insanlarını sevdirmeyi esas almaktadır. 15 Temmuz’da gösterilen birliğin, beraberliğin sürdürülmesinin önemine inanmaktadır. İşte o zaman Samsun ve Samsunlu için her şey çok daha güzel olacaktır.

Bu sayımıza göz atacak olacak olursak yine birbirinden kaliteli yazarlarımızın Samsun’a ve şehre dair yazılarını sizlerle paylaşıyorlar yine.

Prof. Dr. Cevdet Yılmaz; Samsun’da Mevsimlik Tarım İşçiliği,

Prof. Dr. Yavuz Bayram; Küçük Şeyler,

 Doç.Dr. Önder Duman; Fantoma Mehmet’in Samsun Durağı,

 İzzet Acarel hocamız; Ladik Bedesteni

Adnan Öz; Samsun’da Yaşamak,

 Yrd. Doç Dr. Seyfullah Gül de Havza’da şu anda termal otel olarak hizmet veren otelin tarihini yazdı.

adminadmin