Samsun Haber
Giriş Tarihi : 18-10-2019 09:00   Güncelleme : 18-10-2019 09:00

Büyük Anadolu Hastaneleri ve Sağlık Turizmi'nde Marka Şehir Samsun

Büyük Anadolu Hastaneleri tarafından geleneksel olarak düzenlenen "Hekimler Toplantısı" Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'in katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda "Sağlık Turizminde Büyük Anadolu Hastaneleri ve Marka Şehir Samsun" vurgusu yapıldı.

Büyük Anadolu Hastaneleri ve Sağlık Turizmi'nde Marka Şehir Samsun

Karadeniz'in ilk özel hastanesi olma özelliğini taşıyan sağlık turizmi adına önemli çalışmalar yürüten ve Türkiye başta olmak üzere 28 farklı ülkeden gelen hastalara şifa dağıtan Büyük Anadolu Hastaneleri ailesi Duruşehir'de bulunan bir restoranda bir araya geldi.

81 İL, 28 ÜLKEYE HİZMET
Programa Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir,  Büyük Anadolu Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Opr. Dr. Yakup Yönten, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Nilgün Yönten, Büyük  Anadolu Hastaneleri Genel Müdür Yardımcısı Fatih Esen, Büyük Anadolu Hastaneleri Başhekimi Dr. Alparslan Tuhta, Hastane Yönetimi ve doktorları katıldı.
Büyük Anadolu Hastaneleri olarak Samsun'da 23 yıldır hizmet verdiklerini, Samsun'da ilk özel hastane olma özelliğini taşıdıklarını belirterek programın açılış konuşmasını yapan Yönetim Kurulu Başkanı Opr. Dr. Yakup Yönten, "Şuan geldiğimiz nokta da 550 sağlık çalışanımız, 60 doktor kadromuz ile 81 il, 28 farklı ülkeden gelen hastalara hizmet vermekteyiz. Dünyanın çeşitli ülkelerinden hastanemize gelen misafirlerimiz ile ilimize sağlık turizmi konunda da önemli katlılar sağlıyoruz.
Yıllık  350 bin polikinlik, 15 bin civarında da ameliyat yapıyoruz.

SAĞLIK ALANINDA MARKA ŞEHİR SAMSUN
Sağlık alanında son 15 yılda yaşanan büyük değişimler yaşandı. Artık hizmetin kalitesinin de artmasıyla yeni nesil hastanecilik dediğimiz, dijital hastanecilik veya sağlık sektöründe 5.0 hastanecilik dediğimiz yöne doğru ilerliyoruz. Büyük Anadolu Hastaneleri de bu değişime ve gelişime ayak uydurarak yoluna devam edecek.
5 yıl önce başlattığımız sağlık turizminde başta diyabet, obezite cerrahisi, göz, ortopedi, kulak burun boğaz olmak üzere değişik branş çalışmalarıyla birlikte yabancı hasta sayının arttırmaya yönelik hedeflerimize ulaşacağız.
Samsun'umuzu sağlık turizminde marka şehir haline getirmek amacıyla hastanelerimizin alt yapısını buna göre hazırladık. Sağlık alanında her zaman kendini yenileyen ve geliştiren çalışmalarımız devam edecek. Bu duygu ve düşünceler içinde bizleri destekleriyle yalnız bırakmayan Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Mustafa Demir'e ve ekibine teşekkür ediyorum" dedi.

SAMSUN’UMUZUN İLK ÖZEL HASTANESİ
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ise yaptığı konuşmada şu sözlere yer verdi: "Bugün burada siz değerli yönetim kurulu üyeleri ve doktorlarımızla birarada olmaktan büyük mutluluk duymaktayım. Büyük Anadolu Hastaneleri ilimizin ilk özel hastanesinden bir tanesi. Geçmişini ve gelmiş olduğu noktayı çok yakından bilen birisiyim.
Samsun'un sağlık turizminde en iyi durumda olan illerden birisi olduğunu görmekteyiz. Hastane yönetiminin ve değerli doktorlarımızın bu konuda katkıları büyük. Bundan sonra da durmak yok. Sağlık alanında hemen hemen her alanında Türkiye'de imkan ve kabiliyetleri en verimli olan il Samsun'dur. Yeni de bir yatırım yaptınız sizleri bir kez daha tebrik ediyorum. Büyükşehir Belediyesi, bizden önce de görev yapan Milletvekilimiz sayın Yusuf Ziya Yılmaz gibi bizlerde taş üstüne taş koyanın her zaman yanındayız. Bu anlamda şehrimize sağlık turizminde katkı sağlayarak alanında önemli çalışmalara imza atan Büyük Anadolu Hastaneleri’nin değerli yönetim kuruluna ve doktorlarına başarılar diliyorum." diyerek sözlerine son verdi.

TÜRK BAYRAĞI HEDİYE EDİLDİ
Amaçlarının bir dünya markası olmak olduğunu ifade eden Büyük Anadolu Hastaneleri Uluslararası Pazarlama Direktörü Pervin Sucu ise programda sağlık turizmi konusunda bilgiler verdi.
Büyük Anadolu Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Opr. Dr. Yakup Yönten, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'e özel olarak hazırlanan Türk Bayrağı'nı hediye etti.

adminadmin