Sağlık
Giriş Tarihi : 02-12-2019 09:36   Güncelleme : 02-12-2019 09:36

Büyük Anadolu Hastaneleri'nden Bel Ve Boyun Fıtığı Konferansı!

Büyük Anadolu Hastaneleri Beyin ve Sinir Cerrahisi doktorlarından Op.Dr. Eyüp Genç, Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı ve Samsun Bölge İdare Mahkemesi çalışanlarına "Bel ve boyun fıtığı" konulu sağlık konferansı verdi.

Büyük Anadolu Hastaneleri'nden Bel Ve Boyun Fıtığı Konferansı!

Büyük Anadolu Hastaneleri, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında sağlık seminerleri düzenleyerek bilgilendirmeye devam ediyor.

Bu kapsamda Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Eyüp Genç, Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı ve Samsun Bölge İdare Mahkemesi çalışanlarına "Bel ve boyun fıtığı" konulu sağlık konferansı vererek kendisine iletilen sorulara yanıt verdi.

TEŞEKKÜR ETTİ

Konferans öncesi Büyük Anadolu Hastaneleri Genel Müdür Yardımcısı Fatih Esen, Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç'a gösterdiği ilgi, alaka ve desteklerinden teşekkür etti.

FITIK NEDİR?

Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Eyüp Genç ise sözlerine şöyle devam etti: "Fıtık; Bel veya boyun bölgemizde bulunan omurların arasındaki kıkırdak yapının ve bunu saran bağdokunun yırtılması sonucu, çekirdekten sızan sıvının omuriliğe ve çevresel sinir köklerine baskı yapması durumudur.

FITIĞIN BELİRTİLERİ

Bel veya boyun fıtıklarında; şiddetli bel veya boyun ağrısı, Boyun fıtığında kollara, bel fıtığında ise bacaklara yayılan ağrı, Ağır bel fıtığı vakalarında bacaklarda, ağır boyun fıtığı vakalarında kollarda felç benzeri hareket kısıtlılığı, Ayaklarda duyu kaybı, İdrar dışkılama problemleri gibi belirtileri vardır.

FITIĞIN NEDENLERİ

Fiziksel darbe, Obezite, Ağır yük kaldırma, Şoförlük mesleği, Sürekli masa başında oturmaya dayalı meslekler, Hareketsiz hayat nedeniyle bağdoku ve kas zayıflığı, Ani bel ve boyun hareketi, Kemik yapısı bozuklukları ve osteoporoz gibi durumlarda fıtığa sebebiyet vermektedir.

TANI VE TEDAVİSİ

Tanı ve tedavide esas olan klinik muayenedir. Klinik muayene bulgularının desteklenmesi ve ayırıcı tanı için MR görüntüleme en önemli tanı aracıdır. Bacakta ve ayakta güç kaybı gelişen vakalarda hastalığın gidişatını değerlendirmede EMG yardımcı olur.

Bel fıtıklarının Fizik Tedavi ve egzersiz uygulamaları ile düzelebilmektedir fakat çok ciddi durumlarda cerrahi yöntemde uygulanabilmektedir." diyerek sözlerine son verdi.

adminadmin