Genel
Giriş Tarihi : 05-01-2018 09:16   Güncelleme : 05-01-2018 09:16

Büyük doğu etkisi ABD basınında!

"ABD merkezli Breaking Defense isimli haber sitesinden Svanta Cornell, Erdoğan'ın başarılı Kudüs çıkışının arkasında Üstad Necip Fazıl Kısakürek'in olduğunu yazdı.

Büyük doğu etkisi ABD basınında!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Dünya beşten büyüktür" mesajıyla ABD'nin Kudüs kararına karşı duruşunun yankıları sürüyor. Savunma ve silah sanayisi hakkında haberler yayımlanan ABD merkezli Breaking Defense isimli haber sitesinden Svanta Cornell, Erdoğan'ın başarılı Kudüs çıkışının arkasında Üstad Necip Fazıl Kısakürek'in olduğunu yazdı. Avrasya uzmanı Cornell, Kısakürek'in Erdoğan'ın fikirleri üzerinde büyük etkisi olduğuna yazısında yer verdi. Cornell, Necip Fazıl Kısakürek'in sadece Erdoğan değil Türkiye'deki siyasi elitin büyük kısmında çok önemli bir etkisi olduğunu belirtti. Yazar Cornell, Erdoğan'ın birçok etkinlikte "Üstad" olarak adlandırdığı düşünürün dizelerine atıf yaptığına da dikkat çekti.

​Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2014 senesinde "Adalet Mutlak'a" konferansı arifesinde Üstad Necip Fazıl Kısakürek'in muradı İbda Mimarı Mütefekkir Salih Mirzabeyoğlu ile görüşmüştü. Ancak görüşmenin içeriği basına yansıtılmamıştı.

adminadmin