Güncel
Giriş Tarihi : 17-04-2017 09:35   Güncelleme : 17-04-2017 09:35

Büyük türkiye yola çıktı!

Milli irade yüzde 51’in üzerinde “EVET”le darbelerin, ekonomik ve siyasi krizlerin kaynağı olan parlamenter sistemi tarihe gömerek, Cumhurbaşkanlığı Sistemi’ni getirdi; Büyük Türkiye’nin yolunu açtı. Türkiye düşmanı terör örgütleri ve üst aklı olan Batı, sandıklara gömüldü.

Büyük türkiye yola çıktı!

Büyük Türkiye yola çıktı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin makûs talihini değiştiren, hedeflerinin önünü açan referandum sonucunu Huber Köşkü’ndeki basın toplantısında değerlendirdi.

Tarihi demeçler veren Erdoğan, tarihte ilk kez sivil siyasetin yönetim sistemini değiştirdiğini, yeni sistemle birlikte tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet amacına daha kuvvetli biçimde hizmet edileceğini dile getirerek, “16 Nisan, 'Evet' veya 'Hayır' diyen herkesin, tüm Türkiye'nin zaferidir. Cumhuriyet tarihimizde ilk defa tamamen sivil siyaset eliyle yönetim sistemimizi değiştiriyoruz. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'yle birlikte yürütme, yasama ve yargı erkleri arasındaki ilişkiler birbirlerinden tamamen ayrılmıştır. Bu üç organ tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet amacı doğrultusunda hizmet verecektir" dedi.

Diğer yandan Erdoğan, Huber Köşkü’nün önünde toplanan binlere de seslendi. Milli irade “Başkan Erdoğan” sloganları atarken, Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk işinin Başbakan Yıldırım ve MHP lideri Bahçeli ile idam tasarısını görüşmek olduğunu vurguladı.

Diriliş Postası

Recep YAZGANRecep YAZGAN