Gündem
Giriş Tarihi : 29-03-2014 13:33   Güncelleme : 29-03-2014 13:33

BÜYÜKŞEHİR BAŞKAN ADAYLARININ ÇOĞU MÜHENDİS VE AVUKAT!

2014 Türkiye Yerel Seçimleri’nde 30 büyükşehir belediyesinin başkanlığı için mücadele eden adayları ağırlıklı olarak mühendisler oluşturuyor. Mühendisleri avukatlar ve öğretmenler takip ediyor

BÜYÜKŞEHİR BAŞKAN ADAYLARININ ÇOĞU MÜHENDİS VE AVUKAT!
Yenibiris.com 30 Mart 2014 Türkiye Yerel Seçimleri’nde 30 büyükşehir belediyesinin başkanlığı için mücadele eden adayların esas mesleklerini inceledi. Yenibiris.com’un 90 aday arasında yaptığı incelemeye göre büyükşehir başkan adaylarının meslekleri arasında en büyük payı “mühendislik” alıyor.

Büyükşehir belediye başkan adaylarının çoğunluğunun harita, inşaat, kimya, maden, makine ve ziraat mühendisi olduğu görülüyor. Mühendislik eğitimi almış adayları avukatlar ve öğretmenler takip ediyor. Gazeteci, akademisyen ve doktor adayların fazlalığı da dikkat çekiyor. Büyükşehir belediye başkan adayları arasında futbolcu, esnaf, resim-konstrüksiyoncu, imam ve spor kulübü başkanı gibi meslekler de bulunuyor. Rakamlara bakıldığında ise toplam 90 adayın içinde 16 mühendis, 9 avukat, 9 öğretmen, 6 gazeteci, 5 akademisyen ve 4 doktor bulunduğu görülüyor.
adminadmin