Dünya
Giriş Tarihi : 24-08-2018 13:50   Güncelleme : 24-08-2018 14:16

Büyüyünce bembeyaz kıyafetler giyip fakirlere para dağıtacağım!

​Esed - Hamaney rejimi tarafından yapılan saldırılar sonucunda evlerini terk etmek zorunda kalan Suriyeli ailenin 7 yaşındaki Yusuf'u, diğer çocuklar gibi oyun oynamak yerine büyüyünce beyaz kıyafetler giyerek ihtiyaç sahibi insanlara para dağıtmanın hayalini kuruyor.

Büyüyünce bembeyaz kıyafetler giyip fakirlere para dağıtacağım!

Suriye'de Esed/Hamaney rejimi, Rusya ve birçok küresel gücün yanı sıra terör örgütlerinin de baskısıyla evlerini terk etmek zorunda kalan aileler güvenli bölgelerde yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor.

Bölgedeki kaos ve iç karışıklıktan kaçarak Serakib'e gelen bir ailenin 7 yaşındaki Yusuf'u ise daha bu yaşta ailesine bakma sorumluluğunu üstlenmek zorunda kaldı...

Serakib'de bir oto tamircisinde çalışan 7 yaşındaki Yusuf Muhammed, 4 kardeşi ve annesine bakmak için çıraklık yapıyor.

"DÜKKANDAN ÇIKAMIYORUM ÇÜNKÜ ÇALIŞMAM LAZIM"

Maddi imkansızlıklar yüzünden okuyamayan Yusuf yaşadıklarını şu sözlerle anlattı:

"Bu dükkandan çıkmıyorum, tüm vaktimi burada geçiriyorum. Bana ayda 2 bin 500 Suriye Lirası (24 Türk Lirası) veriyorlar. Çocuklar gibi oynayamıyorum çünkü sürekli dükkanda kalmam lazım."

Katil rejim tarafından babası 2012 yılında hukuksuzca tutuklanan Yusuf, "Babam hapse gireli 6-7 yıl oldu. Ondan haber alamıyoruz kendisini hiç hatırlamıyorum." dedi.

Yusuf'un annesi Um Hüseyin ise, "Esed'in ordusu evimize girdi. Oradan hiçbir şey çıkaramadım. Buradaki eşyaları Serakib'deki komşularımız getirdi." ifadelerini kullandı.

7 yaşındaki Yusuf hayallerini şu sözlerle belirtti:

"Büyüyünce bembeyaz kıyafetler giyip fakirlere para dağıtmak istiyorum."

Diriliş Postası

adminadmin