Analiz
Giriş Tarihi : 16-08-2018 13:38   Güncelleme : 16-08-2018 13:38

Çağ kapatıp çağ açmanın eşiğindeyiz!

Çağ kapatıp çağ açmanın eşiğindeyiz!

Terör örgütleriyle Türkiye’ye karşı sonuç elde edemeyeceğini gören Amerika, 10 Ağustos’ta vekâletsiz şekilde doğrudan ekonomik saldırıya geçti. 4.5 liraya bile çıkması ekonomik verilerle açıklanamayan dolar 7.20’leri gördü; tabii ardından Amerikan mandacıları, kiralık kalemler, FETÖ, PKK hesapları aynı anda buhran havası estirdi. Öylesine umutluydular ki Amerika’dan, zira 7 Şubat, Gezi, 17-25 Aralık, 7 Haziran ve 15 Temmuz’da onlar başaramamış, bu sefer büyük patron olaya el koymuştu… Birkaç gün sürdü rüzgârları. Akabinde önce Berat Albayrak’ın Merkez Bankası ve BDDK ile koordineli şekilde yaptığı hamleler, Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın döviz bozdurma ve son olarak ABD teknolojik ürünlerine yönelik boykot çağrısı işi değiştirdi. Erdoğan’ın boykot için teknolojik ürünleri seçmesi de oldukça stratejik bir hamle. Zira Türkiye, ABD’ye teknoloji ihraç edemiyor ve cari açığın en önemli kalemlerinden biri de teknoloji ürünleri. Bu boykotun yerli üretimi zorunlu kılacağı da bir başka pencere.

15 Temmuz ruhu

Türkiye ekonomisini batırma rüyası görenlerin 10 lirayı bulacağını iddia ettiği doların balonu sönmeye başladı. Dolar dün 6 liranın altına kadar düştü. Nasıl?.. Güçlü bir sistem ve güçlü bir lider sayesinde. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde hükümetin gücü, hızlılık, bürokratik oligarşinin son bulması Türkiye’nin elini güçlendirdi. Aynı şekilde Başkan Erdoğan’ın kararlı politikaları sayesinde Türk Silahlı Kuvvetleri, yargı, emniyet ve diğer devlet kademelerinin büyük oranda millileşmesi, bununla birlikte sınırdaki terörist odakların etkisiz hale getirilmesi bu ekonomik darbeye karşı bizi güçlü kıldı; çünkü enerjimiz dağılmadı. En kilit noktası ise bu yüce millet… Şu bir gerçek ki 15 Temmuz ruhu Türkiye’nin sigortasıdır. Başkomutan’ın çağrısıyla yine harekete geçen millet elinde avuncunda ne kadar döviz, altın varsa bozdurdu; bu direnişe karşı kimse güç yetiremez. İnanmış bir milletin bileğini bükecek ülke henüz görülmemiştir.

Yeni bir düzen

Türkiye’ye yönelik ekonomik darbe girişiminin sonuçları sadece Türkiye’ye etkilemeyecek. Temkinli olmak kaydıyla bu haince saldırının püskürtülmesi yönünde emareler bir hayli fazlalaştı. Bu ne demek biliyor musunuz? Bugüne kadar yenilgi nedir tatmayan, tüm dünya ülkelerinin etine istediği zaman dişini geçiren Amerika, tarihte ilk kez hezimete uğrayacak. Milletin kazanacağı zaferin anlamı çok büyük. Zira ABD’nin hem psikolojik hem de ekonomik olarak kaybetmesi yeni bir dünyanın kurulmasına zemin hazırlar. Amerika karşıtı cephenin sayısı her geçen gün artıyor. Rusya, Çin, İran, Venezuela’nın dışında Almanya, İngiltere, eğer Macron korkmazsa Fransa da artık bu cephede. ABD karşıtı yeni blokun dengeleri değiştiren ülkesi ise Türkiye. İsmet İnönü’nün, ABD Başkanı Johnson’a hitaben söylediği “Yeni bir dünya kurulur, Türkiye de oradaki yerini alır” sözü ilk defa bu kadar gerçekçi. Türkiye ekonomik darbeyi etkisiz hale getirirse daha adil bir dünya düzeninin, Türkiye’nin süper güç olduğu bir sistemin inşası kaçınılmaz. ABD’nin zulüm çarkını kırarak Fatih gibi yeni bir çağ açmanın eşiğindeyiz, mücadelemizi buna göre vermeli, liderimizin yanında bu perspektifle durmalıyız.

Hesap soracağız

Ayrıca ABD ile beraber ABD sevici son militanlar da çok yakında tasfiye olacak. O manşetleri, istifa çağrıları operasyonel mesajları bir bir not ediyoruz. Milli olanlar, gayrimillilerden hesap soracak, az kaldı sabredin…

Sabri İşbilen / Diriliş Postası

adminadmin