Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 09-07-2020 12:58   Güncelleme : 09-07-2020 12:58

Çağdaş Kölelik Düzeni Ve Yapılması Gerekenler

Çağdaş Kölelik Düzeni Ve Yapılması Gerekenler

Yeryüzünde kan döken, insanlığı kendi arka bahçesi gibi gören emperyalizmin ırkçı zulmüne engel olmak insanlığa yapılacak en büyük hizmettir. Mazlumlara, fakirlere, aç ve biilaç kalmışlara, güçsüz bırakılmışlara yapılacak en büyük yardım da budur. Tırlar ve kamyonlar dolusu koli koli, paket paket dağıtılan gıda yarımları dünyadaki açlığı veya fakirliği bitiremez. Sorun sadece açlık ve fakirlik de değil. Asıl sorun zulüm, işgal, savaş ve sömürüdür. Bundan dolayı açlık ve fakirliği gıda yardımlarıyla değil ancak mücadeleyi esas alan örgütlenme ve zulme karşı topyekûn verilecek direnç ve mücadeleyle, eylemle, entellektüel birikimle bitirebiliriz.

Dünyanın değişik yerlerindeki mazlum coğrafyalarda, savaş bölgelerinde ya da kurak ve susuz topraklarda insani yardım dağıtmak için kurulan kuruluşlara, yapılan organizasyonlara, bu amaçla başlatılan kampanyalara destekçi olmak elbette ki büyük öneme sahiptir, bunlar elbette ki çok değerli ve sevaplı eylemlerdir. Ancak bu yardımlar o bölgelere, yardım edilen toplumlara, özgürlük, barış ve adalet getirmiyorsa demek ki bunda eksik bir şey var.

Sadece karın doyuran veya tedavi etmekle yetinen değil, sömürü ve işgali bitiren, köleleri özgürleştirecek olan, yardımı ve mücadeleyi başlatan, organize eden bir eylem gerekiyor. Çünkü fakirleştirilmiş ve güçsüz bırakılmış toplumların bu durumunun nedeni batı dünyasının sömürüye ve fiili işgaline dayanan köle düzenidir.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN