Fikir
Giriş Tarihi : 13-07-2017 10:05   Güncelleme : 13-07-2017 10:05

Çakallı’daki ne menem olay!

İstanbul Maltepe’de düzenlenen ‘Adalet Mitingine’ katılmak üzere Giresun’dan yola çıkan CHP’lileri taşıyan otobüs Samsun Çakallı’da mola vermiş. İlk çıkan haberlere göre bir menemenci ‘Adalet Mitingine’ katılmak için yola çıkan otobüsteki vatandaşlara hizmet vermeyeceklerini söyleyerek, işletmeden kovmuş.

Çakallı’daki ne menem olay!

Bu haberi öğrenir öğrenmez ülkemiz ve insanımız adına gerçekten çok üzüldüm. Ayrışma, kamplaşma ve kutuplaşma bu kadar mı ileri boyutlara taşındı? Bu kadar mı en alt -bizlerin de içerisinde bulunduğu- tabakaya kadar sirayet etti? Bize ne oldu, ne oluyor böyle? diye sordum kendi kendime… Gerçek olmadığını, olamayacağını düşündüm. Olmasın istedim. Olmamalı…

Sonrasında yer alan haberlere göre işletme sahibi açıklamalarda bulunmuş; böyle bir olayın vuku bulmadığını, kendilerinin bu kadar kalabalık bir gruba hizmet verebilecek imkânlarının bulunmadığını ifade etmiş.

Bir yandan sevindik, bir yandan yine üzüldük…

Böyle bir olay olmamış olsa da yine üzücü bir olay yaşanmıştır. ‘Adalet’ için yola çıkan bu insanların iftira atmış olma ihtimalleri de üzücü bir durumdur.

Bugün CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz’de açıklamalarda bulunmuş, mağdur olan kişilerle bizzat konuştuğunu söyleyen Akcagöz, "Cumhuriyet Halk Partisi Giresun İl Başkanı Necati Tığlı'dan bilgi aldım. Kafile başkanı Kadem Özbay'la görüştüm. Giresun kafilesine gösterilen hoşgörüsüz tavır, büyük bir ayıbın olmasının ötesinde suç da teşkil ediyor.’’ demiş.

Şimdi kime inanalım, neye üzülelim, neye sevinelim?

Bu menemen olayı, ne menem olaydır?

Umulur ki, tarafların birbirlerini yanlış anlamalarından meydana gelmiş bir olaydır.

Kavak Belediye Başkanı veya Kavak Kaymakamı bu menemenciyi ziyaret edip, sonrasında CHP Samsun İl Başkanı ve CHP Giresun İl Başkanını arayarak meseleyi aydınlatırsalar çok faydalı ve çok da güzel olur diye düşünüyorum.

Kardeşliğimize zarar verici her hareketin iç ve dış düşmanları sevindirdiği unutulmamalıdır.

Ahmet Mücahid YILDIZ

adminadmin