Samsun Haber
Giriş Tarihi : 29-03-2018 11:43   Güncelleme : 29-03-2018 11:53

ÇALIK YEDAŞ’ı Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Bürosu Tarafından İncelemeye Alındı!

YEDAŞ’ın, Samsun’da Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan FETÖ okullarından Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devredilene kadar elektrik parası tahsil etmediği ve faturayı devlete kestiği yönündeki BİMER şikayetimiz Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Terör Suçları Bürosuna iletildi.

ÇALIK YEDAŞ’ı Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Bürosu Tarafından İncelemeye Alındı!

BİMER Başvurumuz Adalet Bakanlığı, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı’na iletilmişti.

Son olarak Adalet Bakanlığı şikayetimizi, 01.03.2018 10:01 tarih itibariyle Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Bürosuna iletti.

ŞİKAYETİN MUHTEVASI

YEDAŞ, vatandaşın miktarı ne olursa olsun ödemediği takdirde bir ay içinde sayacı mühürleme uygulamasını Samsun’daki FETÖ okulları kapatılana kadar uygulamadı.

YEDAŞ’ın Samsun’daki FETÖ okullarından tahsil etmediği elektrik borcu trilyonlara ulaştı.

KHK ile kapatılan FETÖ okulları Milli Emlak Müdürlüğü’ne, oradan da Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devredildi.

Milli Eğitim Müdürlüğü FETÖ’nün okullarının elektrik sayaçlarını değiştirdi fakat YEDAŞ, FETÖ’ye çektiği kıyağın faturasını Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullara göndererek, FETÖ’den tahsil etmediği 1 Trilyon 300 Bin TL’yi devletten tahsil etme yoluna gitti.

KİM GÖZ YUMDU VE HALA KİM KORUYOR

Bank Asya’ya 50 veyahut 100 TL yatıranın peşine düşen devletin etkili ve yetkili kurum ve kuruluşlarını YEDAŞ’ın FETÖ okullarından tahsil etmediği elektrik paralarının peşine düşmediği için BİMER’e şikayet etmiştik.

adminadmin