Analiz
Giriş Tarihi : 30-01-2014 17:05   Güncelleme : 30-01-2014 17:05

ÇALIŞANLARIN YÜZDE 84'Ü İŞİNDEN MEMNUN DEĞİL

Elemanonline.net'in yaptığı araştırmaya göre çalışanların yüzde 84'ü işinden memnun değil.

ÇALIŞANLARIN YÜZDE 84'Ü İŞİNDEN MEMNUN DEĞİL
11 bin 350 kişi arasında yapılan ankete katılanların yüzde 72'si işini değiştirmeyi düşünürken, sadece yüzde 16'sı işinden memnun.

Elemanonline.net'in çalışanlar arasında yaptığı memnuniyet anketinde çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. 11 bin 350 kişinin cevapladığı ankette çalışanlara "Şu anda çalışmakta olduğunuz işinizden memnun musunuz?" sorusu soruldu. Anket sonuçlarına göre katılımcıların sadece yüzde 16'sı işini severken, yüzde 72'si işini sevmiyor ve değiştirmeyi düşünüyor. Anketi cevaplayanların yüzde 12'si ise işini sevmediği halde değiştirmeyi düşünmüyor.
 
-"ÜNİVERSİTE MEZUNLARI ARADIKLARI İŞİ BULAMIYOR"-
 
Elemanonline.net Genel Müdürü Özlem Demirci Duyarlar, işini sevmeyenlerin oranının çok yüksek olduğuna dikkat çekerek, çalışan mutluluğunun, iş performans açısından da önemini hatırlattı. Duyarlar, ankete katılanların büyük çoğunluğunun çalıştıkları işleri sevmemesinin nedeninin ise Türkiye'nin genel istihdam sorunu olduğuna işaret ederek "İstihdamdaki bu sorun eğitim aşamasında başlıyor. Türkiye'de özellikle meslek eğitimleri hala yetersizken, çok fazla lisans mezunu işsiz var. Üniversitelerden yeni mezun olan adaylar, uzun süren iş aramalarının ardından, istedikleri gibi bir iş bulamayarak sevmedikleri işlerde çalışmak zorunda kalıyorlar. Bu da çalışanların memnuniyetsizlik oranını artıran en önemli etkenlerden biri" dedi.
 
-"TERSİNE GÖÇ İÇİN BİR FIRSAT"-
 
İş değiştirmeyi düşünen çalışanların farklı şehirlerde daha iyi iş alternatiflerini tercih edebileceklerini belirten Duyarlar, bunun da İstanbul gibi büyük şehirlerdeki istihdam yoğunluğunu diğer illere dağıtmak için iyi bir fırsat olabileceğini belirtti. Duyarlar, küçük şehirlerde daha iyi iş alternatifleri yaratılarak hem çalışan memnuniyetinin sağlanabileceği hem de istihdamda daha dengeli bir dağılımın mümkün olabileceğini savundu. Duyarlar, "Burada en önemli konu illere göre ihtiyaç duyulan meslekleri belirlemek ve bu doğrultuda mesleki eğitimlerine ağırlık vermek" dedi.
adminadmin