Genel
Giriş Tarihi : 16-01-2018 08:53   Güncelleme : 16-01-2018 08:53

Cami Planlama ve Tasarım Projeleri Ne Zaman Tamamlanacak!

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı "Cami Planlama ve Tasarımı Projesi" ile camilere bir standart getirmeyi hedefliyor.

Cami Planlama ve Tasarım Projeleri Ne Zaman Tamamlanacak!

Proje anlaşmasının ikinci değerlendirme toplantısının camilerin tasarımı ve verimli kullanılması için önemli olduğunu ve Diyanet Hizmet Kolunda faaliyette bulunan bir sendika olarak umutlu olduklarını belirten Diyanet Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hamdullah Silindir, uzun zamandır camilere standart getirilmesini beklediklerini, dolayısıyla bu gelişmenin sevindirici olduğuna vurgu yaptı

Konuyla ilgili açıklama yapan Hamdullah Silindir, “Camiler, kadın, çocuk, genç, yaşlı ve engelli vatandaşların yararlanabileceği bir standarda kavuşturulacak. Bu önemli bir gelişmedir.  Bu düzenleme ile sosyal ve kültürel ihtiyaçlar karşılanabilecek” diyerek yeni yapılacak camilerin mimari projelerinin tip projeler olarak düzenlenmesi, ayrıca Osmanlı, Selçuklu ve modern mimariden örneklerle tasarlanacak olmasıyla kentlerin mimari dokuları korunabileceğini kaydetti.

Silindir açıklamasını, “Bu planlama ve tasarım ile Kur’an kurslarından spor alanlarına, aile ve dini rehberlik bürosu, dini yayın satış yeri, kütüphane, gençlik merkezi, çocuk oyun alanı, misafirhane, seminer salonu, aşevi, cenaze alanı, taziye evi, gasilhane gibi müştemilatlarının bulunması pek çok ihtiyacı aynı anda karşılayabilecek. Bu kriterler birlikte değerlendirildiğinde camilerin artık sadece ibadet edilen yerler olarak değil, aynı zamanda sosyal ve kültürel faaliyetlerin de yaşanabildiği yerler olarak önemi ortaya çıkmaktadır.  Camiler, Müslümanlar için günlük hayatın bir parçasıdır. Bu plan ve tasarım projesi ile camiler hayatın merkezi haline getiriliyor ”diye tamamladı.  

 

adminadmin