Sağlık
Giriş Tarihi : 20-03-2018 11:14   Güncelleme : 20-03-2018 11:14

Canan Karatay açıkladı: Kanser genetik midir!

Ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. Canan Karatay, “Salgın gibi olan hastalıklar genetik olamaz kardeşim. Kanser salgın. Tabii ki genetik değil. Bugün 3 yaşındaki çocuğa karaciğer nakli yapılıyor. Eskiden var mıydı böyle hastalık …

Canan Karatay açıkladı: Kanser genetik midir!

Yazdığı 3 kitap Harvard Üniversitesi Kütüphanesi'ne giren Kalp ve İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay'ın yeni kitabı ‘Gerçek Tıbbın 10 Şifresi: Genetik ve İyileşemez Denen Hastalıklar Nasıl Tedavi Edilir’i Sözcü Gazetesi’nden Hande Zeyrek’e tanıttı.

SALGIN HASTALIKLAR KRONİK OLAMAZLAR

Bazı kronik hastalıkların altındaki temel nedenin kronik infilamasyon denilen mikropsuz yangın olduğunun ortaya çıktığını belirten Canan Karatay,

“Yangın diyoruz biz buna, yani organizmada sinsice gelişen bir mücadelenin olduğu ortaya çıktı. Hatta Dünya Sağlık Organizasyonu bu hastalıklara artık ‘salgın' diyor. Salgın gibi olan hastalıklar genetik olamaz kardeşim. Türkiye'ye bakıyoruz. Haşimato (Tiroid hastalığı) salgın, herkeste çıkıyor. Kanser salgın; tiroid kanseri, meme, prostat, rahim kanserleri salgın… Bunlar son 20-30 senede arttı! Bütün dünyada bu şekilde mantar gibi patlayan ve Dünya Sağlık Organizasyonu'nun ‘salgın' dediği hastalıklar tabii ki ‘genetik' olamaz. Demek ki bunun başka sebepleri var, ben de bunu anlatıyorum kitapta. Bu hastalıkların hiçbiri ilaç eksikliğinden değil. Vücuttaki besin ve hormonların dengesizliğinden ve eksikliğinden.

Tabii ki genetik değil. Bunlar o kadar çok arttı ki… Bugün üç yaşındaki çocuğa karaciğer nakli yapılıyor. Eskiden var mıydı böyle hastalık? Bunların altında havanın, suyun kirlenmesi, toprağın ve yiyeceklerin kirlenmesi yatıyor. Ve tabii yiyecekleriniz endüstriyel yiyecek olduğu sürece artacak. Temelinde ekmek ve şeker yatıyor. Çünkü ikisi de insan vücuduna girdiği zaman toksik ve bunlar bütün hücreleri bozuyor. Vücut dolaşımdan toksik olan şekeri uzaklaştırmak için, insülin hormonu salgılıyor. Bu hormon, kandaki şekeri trigliserit dediğimiz, en tehlikeli yağa dönüştürür ve depoya gönderir. Yani kan dolaşımından bir an önce uzaklaştırıyor. Vücudumuzda depo edilmiş her türlü yağ, bu tiroidde olabilir, karaciğerinizde olabilir, dilinizde, gırtlağınızda da olabilir, artık gösterildi ki bu depo yağlar bir endokrin organ! Yani hormon üretiyor! Türlü türlü hastalık yapan hormon üretiyor. Bunun sebebi de maalesef şekerli yiyecekler ve şekerli/gazlı içecekler. Şekersiz denilen yapay tatlandırıcılı içecekler. Mısır şurubu (früktoz şurubu) şekeri çok önemli. Her şeyin içinde var. Tuzluların içinde de var.

Gıda endüstrisi bunu çok kullanıyor. Bunların artık vücut için 7 kat daha toksik olduğu gösterildi. Yani vücut için zehir kardeşim. Her zaman söylediğim gibi şeker de en tatlı zehirdir. Hastalıkların altında da bu yatıyor. Onun için genetik değil diyorum.

Kaynak; Sözcü

adminadmin