Genel
Giriş Tarihi : 10-08-2018 11:19   Güncelleme : 10-08-2018 11:19

Canan Karatay; Devrim yaptığımı görüyorlar, bu yüzden susturmaya çalışıyorlar!

Canan Karatay; Devrim yaptığımı görüyorlar, bu yüzden susturmaya çalışıyorlar!

İç Hastalıkları ve kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay tartışma yaratan açıklamaları ile sıkça gündeme geliyor. Son yaptığı açıklamada Tabipler Birliği'nin '15 günlük meslekten alıkoyma' cezasına değinen Karatay, Anayasa Mahkemesi'ne başvurduğunu dile getirdi.

Geçtiğimiz yıllarda, Tabipler Birliği, 15 gün süreyle Canan Karatay'a meslekten alıkoyma cezası vermişti. Karar Danıştay tarafından da geçtiğimiz günlerde onanmıştı.

Hürriyet'ten Ayşe Arman'a konuşan Karatay, konu hakkında "En son Anayasa Mahkemesi’ne başvurduk. Hukuk süreci devam ediyor yani, bitmedi. Zaten eğer ortada kesinleşmiş bir ceza var ise bu niye şimdiye kadar uygulanmadı? 3 sene oldu. Her sene bu zamanlar aynı şey oluyor, adli tatile giriliyor, hoooop bunlar başlıyor köpürdetmeye. Bu da biraz manipülasyon gibi geliyor bana..." ifadelerini kullandı.

Peki niye sizinle uğraşsınlar hocam? Ortada nasıl bir “çıkar çatışması” var?

"Artık çıkar çatışmasını geçti, ‘husumete’ dönüştü. Biliyorsunuz, ben şeker yüklemesi yapılmasın gebelere dedim. Hala diyorum. Bakın, şeker yüklemesi normal bir kişiyi bile bayıltır. Bir hamilenin bayıltılması doğru değil, hepimiz hamile kaldık biliyoruz. Yanlış bu! Sadece düz mantık yetiyor bunu kavramaya. Bundan yola çıkarak “Ona gerek yok, şöyle şöyle de yapılabilir!” dedim diye çılgına döndüler. Ama asıl sebep, zaten beni öyle suçluyorlar, “Halk onu çok seviyor, onu dinliyor, onu susturalım!”

BEN ZATEN AZ KONUŞUYORUM, KONUŞSAM YER YERİNDEN OYNAYACAK!

“Biraz daha az konuşsam iyi olacak!” diye düşünüyor musunuz?

Yok canım. Ben size bir şey söyleyeyim mi, ben zaten az konuşuyorum! Konuşsam, yer yerinden oynayacak! Binde birini ancak söylüyorum, bakın neler oluyor. Ama alıştık, bu ülkede meyve veren ağaç taşlanıyor...

'MİLLET BENİM DEVRİM YAPTIĞIMI GÖRÜYOR...'

Sizce en çok neyinize sinir oluyorlar? Kazandığınız paraya mı? Medyatik olmanıza mı? Hiçbir tartışmadan kaçınmayan bir polemikçi olmanıza mı? Ezber bozmanıza mı? İlaç şirketlerini karşınıza almanıza mı?

Bir kere polemikçi değilim, bu konuda anlaşalım. Polemikle alakası yok, ben gerçek bilim anlatıyorum. Mesela diyorum ki “Ekmek yemeyin. Ekmek şekerdir! Şeker hastalarına da verilmemesi lazım...” Fakat senelerce verildi, hâlâ veriliyor. Diyabet hastalarının listesinde 8-10 dilim ekmek var. Ben “Ekmek yemeyin” deyince ve bunlar hala listeye yazmaya devam ettikçe hasta soruyor, çünkü kafası karışıyor. Ben onların işini bozuyorum. O yüzden bana hücum ediyorlar, susturmaya çalışıyorlar. Ama Mustafa Kemal ne diyor? “İdare-i maslahatçılar esaslı devrim yapamazlar!” Oysa, millet benim devrim yaptığımı görüyor. Bunu ben söylemiyorum, herkes söylüyor.

Kaynak: Hürriyet

adminadmin