Röportaj
Giriş Tarihi : 22-12-2016 12:08   Güncelleme : 22-12-2016 12:08

Caner Göktepe, Cumhurbaşkanı Gençlerden Özür Diledi

15 Temmuz gençliğe aslında olumlu bir şekilde yansıması olurken gençliğin üzerinde ki ‘Bu gençlikten bir şey olmaz’ düşüncesindeki tezi de kırmış oldu diyen AK Parti Gençlik Kolları İl Başkanı Caner Göktepe Akasyam Haber’e gençliği anlattı.

Caner Göktepe, Cumhurbaşkanı Gençlerden Özür Diledi

Samsun Haber - Siyasi kesim ve büyükler gençliğe duyarsız gözüyle bakarken bu milletin damarında ki asil kan bizim gençliğimizin her koşulda vatanı ve milleti için gözünü bile kırpmadığını göstermiş oldu. 15 Temmuz’da istisnasız her genç bir siyasi guruba bağlı olmadıklarına rağmen tankların önünde ve helikopterlerden açılan ateşin önünde kendisini siper ederek hain saldırıya karşı bir bütün olduğunu meydanlar da bayrakları ile yerini aldığını gördük.

O İLK HABER BÖYLE ALINDI

Hain saldırının ilk günü neler yaşandığını bize anlatan AK Parti Samsun Gençlik Kolları İl Başkanı Caner Göktepe, “ İlk gün biz golf sahasının açılışında Gençlik ve Spor Bakanımız ve Dış İşler Bakanımız ile Samsun’daydık.  Onlarla birlikte açılışı gerçekleştirdikten sonra akşam üzeri yemekli bir toplantı için yine bir aradaydık. Yemekte Bakanlarımızın yanında AK Parti il Başkanımız, Valimiz ve diğer yetkililer eşliğinde yemek esnasında sosyal medyadan bir hareketlilik olduğuna dayalı saat 21:30 civarı paylaşımlara tanık olduk.  Daha sonra Bakanlarımızın yapmış olduğu telefon görüşmeleriyle İstanbul’da Tankların yürütüldüğünü ve Ankara da helikopterler uçtuğunu öğrendik. Durumu değerlendirmesi açısından vali beyin konutuna geçilerek mini bir toplantı düzenlendi. Büyüklerimiz Vali beyin konutuna geçerken bizlerde il binasına geçerek toplandık. Cumhurbaşkanımızdan herhangi bir bildirim olmadan kendi mesajlaşma guruplarından diğer arkadaşlarımızla il binasında toplanma kararı aldık. Cumhurbaşkanımızın çağrısına kadar buradan gündemi takip ettik ve meydanlara sokaklara ilk çağırmanın ardından arkadaşlarımız ve bayraklarımızla sabaha kadar meydanda yerimizi aldık. Daha önce böyle bir darbe girişimini yaşamamış bir genç toplum olarak vatan sevgisi ağır basınca bazı arkadaşlarımız burada bir şey yok Ankara’ya gidelim diye onları tutmak aklıselim davranmak oldukça güç oldu. Hamdolsun ki kısa sürede bu girişim durdurularak uzun bir gecenin sabahına daha aydınlık kavuştuk ve 27 gün süren bir nöbet süreci başladı bizlerde tüm vatan aşkı taşıyan vatandaşlarımız ile yerimizi meydanlarda alarak sabahladık. Gündüz işte gece nöbette sloganıyla 27 gece boyunca son güne kadar nöbette yer aldık” diye sözlerini kaydetti.

CUMHURBAŞKANI GENÇLERDEN ÖZÜR DİLEDİ

Caner Göktepe, “27 gün süren bu süreç sonrasında Cumhurbaşkanımız gençlerden özür dileyerek, ’Biz gençleri apolitik bilirdik ama 15 Temmuz gecesi bize gençlerin varlığını gösterdi’ diyerek buda bizim anlatamadığımız birçok sorunun üzerini çizerek cevap olmuş oldu. Öyle görünmese de vatan aşkı ile dolu bir gençlik mücadele etmeye devam ediyor” diye söyledi.

GENÇLİK KOLLARI SÜREKLİ GÜNCELLENİYOR

Biz 81 İlde olduğu gibi gençlik kolları olarak çalışmalara devam ediyoruz diyen Göktepe, “ Samsun’da 50 kişilik bir yönetimimiz var ve her hafta yönetim kurulu toplantılarını yapıyoruz. 17 İlçede teşkilatlanmamız var. Samsun’da Bin 241 mahallede teşkilatlanmamız var bu Teşkilatlanmamızın güncellenmesiyle alakalı çalışmalarımız var. Gençlikle siyaset yapmak çok zor bunun nedeni tüzüğe göre 18-30 yaş arası üyelerimiz olabiliyor. Bu yaşlar gençlerimizi en heyecanlı olduğu zamanlar. Okulunun yeni bittiği, işini yeni kuracağı, askere gideceği, evlilik adımı atacağı zamanlar bu dönemler. Bizlerle beraber vatan için de mücadele ediyorlar bu yüzden de sürekli teşkilatımızı güncel tutmaya gayret ediyoruz” diye sözlerini ifade etti.

AK GENÇLİK SEÇİME HAZIRLANIYOR

Önümüz Referandum ve şimdiden biz hazırlıklarımızın yüzde 60 oranını tamamladık diyen Caner Göktepe, “35 bini aşkın genç üyemiz var Samsun’da bu üyelerimiz mahalle teşkilatlarımız güncel tutarak sürekli mahalleler de yerini alıyor. Biz her seçimden sonra bir diğer seçimin hazırlık çalışmasına başlayarak bu gençlerimiz bize her sandıkta çalışabilecek görev vereceğimiz arkadaşlarımızı belirliyor. Şuana kadar yüzde 60 oranda tamamlanan her sandıkta çalışabilecek seçime ve sandığa hakim arkadaşlarımız belirleniyor hedefimiz bir ay içerisinde bu sayımızı yüzde yüzlere kadar tamamlamak. Önümüzde bir referandum gözüküyor şimdiden bizler bu seçime hazır hale gelerek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu süreç içerisinde her sandık başında görev alacak genç arkadaşımız seçimde oy verecek diğer genç arkadaşlarına partimizin vizyonunu, misyonunu hedeflerini anlatacak ve seçim çalışmalarında yerini şimdiden alacaklar” diye anlattı.

SİYASETE VE KAMPÜSE HOŞGELDİNİZ

Üniversite gençliği ile yakından ilgileniyoruz diyen Göktepe, “ üniversite kayıtlarının başlamasıyla onları kampüse hoş geldin projesiyle beraber otogarda, tren istasyonunda, havaalanında karşılayarak onların işlemlerine yardımcı olma mahiyetinde onlarla yakından ilgileniyoruz. Onların yurtlara yerleşmesinden ve oluşabilecek sorunları en aza indirmeye çalışmak için tüm fakülte ve üniversite içerisinde yapılanmalarımız var. Yine bu gençlerimize hükümetimizin yapmış olduğu çalışmaları gençlerimize istişare toplantılarında, çay sohbetlerinde ev ve yurt ziyaretlerinde yanlarına giderek onlara anlatıyoruz. Onlarda bize aşamadıkları sorunlarını anlatarak onlara yardımcı olmaya gayret ederek sorunlarını ilgili kurumlara raporlar halinde sunarak sorunlarını ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Ayrıca lise çağındaki gençlerimize ilk defa oy kullanacak olanları bilinçlendiriyor ve onları da siyasete hazırlıyoruz” şeklinde sözlerini kaydetti.

GENÇLİK GELECEKTEN ENDİŞELİ

Türkiye zor bir dönemden geçerken Samsun’da bu mimaride zor bir dönem atlatıyor diyen Caner Göktepe, “ 2016’nın zorlu geçmesiyle yaşanan olaylara bakılınca, parti kapatmalar, ekonomik krizler, 17/25 Aralık operasyonu, Mit operasyonu, 15 Temmuz Darbe kalkışması, FETÖ operasyonları çetin bir dönemden geçiyoruz. Ülkemizde ve komşu ülkelerimizde yaşanan terör savaşını görüyoruz, aynı coğrafyanın insanlarıyız buda ister istemez bizleri ve gençliği hem psikolojik hem de ekonomik olarak oldukça etkiliyor. Gençlik şuan kendi geleceklerine de tereddütle bakacak kadar zor durumda” diye konuştu.

RABİA BİZİMLE ÖZDEŞLEŞTİ

AK Parti meydanlarda RABİA işareti ile bütünleşti diyen Göktepe, “ Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi Tek millet, Tek vatan, Tek Devlet, Tek Bayrak anlamını taşıyor ve bu anlam partimizi temsil ediyor. Her yerde bu işareti yapmaktan gurur duyuyor ve başka bir işaret arayışına geçmiyoruz. Bugün 7’den 70’e her yerde Rabia işareti kullanılmakta” şeklinde ifade etti.

Gül Gülsüm GÜNDÜZ

adminadmin