Güncel
Giriş Tarihi : 13-12-2013 12:25   Güncelleme : 13-12-2013 12:25

CANİK ARAMA KURTARMA

Canik Belediyesi tarafından Türkiye'de ilk kez kurulan Canik Arama Kurtarma Birimi, Samsun'da etkili olan kar yağışı nedeniyle teyakkuzda. Belediye ekipleri de ara yolların kardan etkilenmemesi için çalışıyor

CANİK ARAMA KURTARMA
Türkiye'de bir belediye tarafından kurulan ilk arama kurtarma birimi olan Canik Arama Kurtarma Birimi (CAK), kar yağışı nedeniyle 24 saat teyakkuzda bekliyor.

Geçtiğimiz yıl Salıpazarı'nda bir okulda mahsur kalan öğrencileri kurtaran CAK, bu yıl da herhangi bir olası olumsuz duruma karşı hazır. Yurt dışı ve yurt içinde arama ve kurtarma gerektirecek tüm olaylara ve kazalara müdahale edebilecek tam donanımlı 11 kişilik ekipten ve 4x4 Resque araçtan oluşan CAK, ilçede kar yağışı nedeniyle yaşanan ufak çaplı olaylara müdahale ediyor.

24 SAAT KAR MESAİSİ

AFAD ve UMKE tarafından arama kurtarma, kaza kırım, dağcılık, su altı, afet ve ilk yardım eğitimlerinin yanısıra GPS üzerinden arazide ilerleme harita okuma teknikleri konusunda Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nden sertifika alan ve geçen yılı başarılı geçiren Canik Arama Kurtarma Birimi'nin yanısıra belediye ekipleri de kar nedeniyle 24 saat esaslı çalışıyor. İlçede bir sorun yaşanmaması için çalışan ekipler, ara yollarda tuzlama ve kar temizleme çalışması yapıyor.

AMAÇ, İNSANLARA HİZMET

Belediye olarak insanlığın yararına olacak çalışmaları önemsediklerini belirten Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Amacımız öncelikle insanlığa hizmet etmek. Geçen yıl kurduğumuz Arama ve Kurtarma Ekibimiz gerek yurt içinde gerekse yurt dışında meydana gelebilecek herhangi bir doğal afet ve kazada insanlara yardım edebilecek kapasitede. Canik Belediyesi olarak insanlarımıza yardım eli uzatacak bir çalışmanın içinde olduğumuz için gururluyuz. Diğer yandan ekiplerimiz de kar yağışı nedeniyle ilçe genelinde yoğun bir şekilde çalışmaktadır" dedi.
adminadmin