Samsun Haber
Giriş Tarihi : 10-02-2017 08:46   Güncelleme : 10-02-2017 08:46

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Yeni Türkiye Milletimizin Hayalidir

Ankara'da bir dizi önemli ziyaretlerde bulunan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Yeni Türkiye artık milletimizin hayalidir. Şimdi söz milletimizde. Milletimiz de inşallah istikrarsızlıkların tarihe gömülmesine, milli iradenin yegane karar verici olmasına, Yeni Türkiye'ye evet diyecektir" dedi.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Yeni Türkiye Milletimizin Hayalidir

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Başkent Ankara'da bir dizi önemli ziyaretlerde bulundu. AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, Memur-Sen Onursal Genel Başkanı, AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu ve AK Parti İstanbul Milletvekili Dr. Ravza Kavakçı Kan'ı Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde ziyaret eden Başkan Genç, Kaya, Gündoğdu ve Kan'a Canik Belediyesi tarafından Yeni Türkiye'nin inşasına katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen Yeni Türkiye Yolunda konferanslarını içeren "Milli Mücadele Şehrinden Yeni Türkiye'ye Giden Yol" isimli kitabı hediye etti.

KONFERANSLAR KİTAPLAŞTI

Ziyaretlerde Nisan ayında yeni anayasa referandumuna değinen Başkan Osman Genç, "Canik Belediyesi olarak düzenlediğimiz 13 Yeni Türkiye Yolunda Konferansları ile Yeni Türkiye'nin inşasına ve yeni anayasa sürecine katkıda bulunarak, Türkiye'mizin yüküne omuz attık. Konferanslarımız devam ediyor ve bu konferansların 13'ünü kalıcı olması amacıyla kitaplaştırdık. İnanıyorum ki Nisan ayında aziz milletimizin 'evet' kararıyla Türkiye'miz yepyeni bir döneme girecektir. Şu anda yaptığım gözlemlerde, milletimizin büyük çoğunluğunun referandumda Yeni ve güçlü Türkiye'ye evet diyeceği yönündedir" dedi.

'REFERANDUMDA ÜÇ HEDEF'

Türkiye'nin geçmişte koalisyon dönemlerinde çok kaybettiğine ve tek partili dönemlerde kazandığına vurgu yapan Genç, "Yeni Türkiye artık milletimizin hayalidir. Türkiye 30, 40, 50 yıl öncesinin Türkiye'si değil. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkacak bir Türkiye inşa ediliyor. Sessiz devrimi gerçekleştiren bir Türkiye var. Nisan ayında da yeni anayasanın kabulü ile ülkemiz adına en büyük devrimi gerçekleştirmiş olacağız. Bu milletçe bir sorumluluğu gerektiren süreç. Bu referandum, yeni Türkiye, yeni anayasa, Cumhurbaşkanlığı sistemi olmak üzere üç hedefi yakalayabilecek bir seçim sonucunu içeriyor. Bu bakımdan büyük önem taşıyor" diye konuştu.

'MİLLET, YENİ TÜRKİYE'YE EVET DİYECEK'

Türk halkının yeni Türkiye'ye, yeni anayasaya, Cumhurbaşkanlığı sistemine 'evet' diyeceğine inandığını dile getiren Başkan Genç, "Biz Türkiye'yi seviyoruz ve yeni anayasaya, Cumhurbaşkanlığı sistemine evet diyoruz. Şimdi söz milletimizde. Milletimiz de inşallah istikrarsızlıkların tarihe gömülmesine, milli iradenin yegane karar verici olmasına, Yeni Türkiye'ye evet diyecek. İnanıyoruz ve ümit ediyoruz ki bu anayasa değişikliğiyle Türkiye, yeni bir döneme girecektir. Etkin bir yürütme, güçlü karar alma mekanizmaları, hızlı hareket eden bir Türkiye olacak. Türkiye, projeleri çok hızlı bir şekilde tamamlayarak daha güçlü bir şekilde yoluna devam edecektir" ifadelerini kullandı.

BAŞKAN GENÇ'E TEŞEKKÜR

Canik Belediyesi'nin çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirten AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, Memur-Sen Onursal Genel Başkanı, AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu ve AK Parti İstanbul Milletvekili Dr. Ravza Kavakçı Kan da, özellikle Yeni Türkiye Yolunda konferanslarının önemine işaret etti. Gündoğdu ve Kan, şunları söyledi: "Canik Belediyemizin düzenlediği Yeni Türkiye Yolunda konferanslarında biz de yer aldık. Canik'te gördüğümüz enerji, yerel bir belediyenin Yeni Türkiye sürecine katkısı bizleri mutlu etti. Konferansların kitap haline gelmesi oldukça güzel bir çalışma. Yeni Türkiye'ye katkısı nedeniyle Sayın Başkanımıza teşekkür ederiz."

adminadmin