Samsun Haber
Giriş Tarihi : 18-12-2019 09:10   Güncelleme : 18-12-2019 09:10

Canik belediye başkanı Sandıkçı’nın hayvan sevgisi!

Kış şartlarının, sokak hayvanlarının hayat şartlarını zorlaştırdığı şu günlerde, Canik Belediyesi “Kedi Evleri” projesini hayata geçirerek ilçenin muhtelif yerlerine kedi evleri yerleştirdi.

Canik belediye başkanı Sandıkçı’nın hayvan sevgisi!

Canik Belediyesi Park ve Bahçeler birimi tarafından üretilen ve bölgede daha önceden belirlenen yerlere yerleştirilen kedi evleri sokak kedilerine bir nebzede olsa bu soğuk havalarda koruyucu kalkan oluyor. Kış şartları süresince kurulan kedi evlerinde kedilerin yiyecek ihtiyaçları da karşılanıyor.

Canik İlçesinin muhtelif yerlerine yerleştirilen kedi evleri hakkında açıklama yapan Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, “Belediye olarak, her zaman en az bizler kadar yaşam hakkına sahip olan hayvanlarla ilgili çalışmalar içinde yer almaya çalışıyoruz.

Çünkü yaratılanı yaratandan ötürü seviyoruz. Bizim için çok kıymetli duyu ve hareket yetenekleri olan, tıpkı insan gibi sevinip üzülen, acı çeken hayvanların da en az insanlar kadar bu dünyada hayat hakkı bulunmaktadır. Onların hakkını gözetmek, onlara daha iyi hayat koşulları oluşturmak bizlerin görevidir. Hayvanların hayat alanlarını daraltan biz insanlar acaba onlar için neler yapıyoruz? Bu soruyu herkes kendisine sormalı.

Toplumda hayvan sevgisini aşılamak ve hayvanların toplumumuzla iç içe yaşamasını sağlamak için Park ve Bahçeler birimimiz tarafından yapılan bu projeyi önemli ve anlamlı buluyorum. Hayvanlarımız için, onların daha güzel ortamlarda barınması ve yaşaması için çalışmalarımız devam edecek.” diye konuştu.

 

adminadmin