Güncel
Giriş Tarihi : 03-03-2020 13:07   Güncelleme : 03-03-2020 13:07

Canik Belediye Meclisi Hain Saldırıyı Kınadı

Sandıkçı, “Sınır bölgelerimizi güvenli hale getirmeye ve buradaki terör unsurlarını temizlemeye çalışan Ordumuza yönelik gerçekleştirilen bu hain saldırıyı şiddetle kınıyorum”

Canik Belediye Meclisi Hain Saldırıyı Kınadı

GÜN KAHRAMAN MEHMETÇİLERİMİZ İÇİN DUADA BULUŞMA GÜNÜDÜR!

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı,  “İdlib’de hain saldırı sonucu şehit olan 33 kahraman askerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Dualarımız ülkemizin ve milletimizin güvenliği için mücadele eden kahraman askerlerimiz içindir. Milletimizin başı sağ olsun.” dedi.

Canik Belediye Meclisi, Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı başkanlığında 2020 yılı Mart dönemi 3. birleşim 1. oturumunu gerçekleştirdi. Başkan Sandıkçı, beş gündem ve iki gündem dışı maddelerinin görüşüldüğü toplantının sonuçları itibariyle hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, gündem maddelerine geçilmeden önce İdlib’de rejim unsurları tarafından hava saldırısı sonucu şehit olan 33 askerimize Allah’tan rahmet ve yaralı askerlerimize acil şifalar diledi. Bundan önceki ve şimdiki şehitlerimiz adına saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.  Atakum Proje İmam-hatip Lisesi öğrencilerinin de uygulamalı eğitim olarak katıldığı mecliste, İdlib şehitlerimiz için Atakum Proje İmam-hatip öğrencisi Kuran-ı Kerim okudu. Şehitlerimiz için dua edildi.

Canik Belediyesi Meclis Toplantısında,  İdlib’de askerlerimizin görevleri sırasında  Suriye rejim güçleri tarafından hava saldırısı sonucu şehit olan askerlerimizin şehit edilmesine tüm ülkemizde olduğu gibi Canik Belediye Meclisi’nden de büyük tepki geldi.

Başkan Sandıkçı, Belediye olarak Suriye rejim güçlerinin askerlerimize yönelik gerçekleştirdikleri alçakça saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirtti. Belediye tarafından hazırlanan kınama bildirisi Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Sefa Özdemir tarafından okundu.

Kınama bildirisinde, “Suriye'nin İdlip şehrinde rejim güçleri tarafından Türk Silahlı Kuvvetlerimizin mensuplarına yönelik hain saldırıda şehit olan 33 kahraman vatan evladımıza Allah'tan rahmet, yaralı askerlerimize ise acil şifalar diliyoruz.

Güneydeki sınır bölgelerimizi güvenli hale getirmeye ve buradaki terör unsurlarını temizlemeye çalışan Ordumuza yönelik gerçekleştirilen bu hain saldırıyı kınıyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti, milletiyle ve ordusuyla bin yıldır bu topraklarda var olmuş ve ilelebet var olmaya devam edecek büyük bir devlettir. Devletimiz ve Türk silahlı kuvvetlerimiz bu saldırıya karşı dik bir duruş sergileyerek Bahar Kalkanı harekâtıyla misliyle cevap vermektedir.

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin amacı sadece Suriye'deki terör yuvalarını yok etmek, terörün sınırlarımız içerisine sızmasını engellemek değil, tarihsel bağları ve sınır komşusu olan Suriye'nin toprak bütünlüğünü de korumaktır. Cumhuriyetimizin kurucu Lideri Mustafa Kemal Atatürk'ün ifade ettiği gibi "Hattı müdafaa yoktur sathı müdafaa vardır. O satıh bütün vatandır."

Bugün Suriye sınırları içerisinde bu mücadeleyi vermezsek, yarın kendi topraklarımızda bu mücadelenin çok daha fazlasını vermek zorunda kalacağımız aşikârdır. Tam da bu nedenle Suriye meselesi bir beka meselesidir.

Devletimiz stratejik öneme sahip bu haklı davasını sonuna kadar sürdürmeye devam edecektir. Suriye'de kadın ve çocuk, yaşlı ve güçsüz ayrımı yapmadan kendi insanlarını katletmekten geri kalmayan rejim güçleri şunu iyi bilmelidir ki, Türk Devletine ve Milletine karşı kalleşçe pusu kurmanın elbette bir bedeli olacaktır.

Suriye'deki acıya, kanayan yaraya sadece sessiz kalmayıp buradaki kargaşadan rant elde etme amacı güden ülkelerin sözde barışçı çabaları artık tüm dünya tarafından daha iyi anlaşılmaktadır.

Ortadoğu'nun daha çok ateş çemberine dönüşmemesine yönelik mücadele sadece Türkiye'den değil, bu bölgede gerçekten barış isteyen tüm dünya ülkelerinden de gelmelidir.

Daha önce Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı harekâtlarında büyük başarı sağlayan ve terör unsurlarına hak ettikleri ağır darbeyi vuran Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz, Suriye'de rejim güçleri ve destekçilerinin oyunlarını da bir bir bozmaya devam edecektir.

Bugün devlet millet el ele kıyamda olduğumuz bir gündür. Söz konusu Ordumuz olduğunda günlük siyaset dili bir kenara bırakılarak yediden yetmişe hangi görüşte olursak olalım milletçe kenetlenme, bir olma ve Kahraman Mehmetçiğimize destek olma vaktidir.

Gün askerlerimizin moral motivasonunu sağlayacak şekilde tek ses tek nefes olma günüdür.

Gün kahraman Mehmetçilerimiz için duada buluşma ve her türlü fitne ve fesada karşı uyanık olma günüdür.

Aziz Türk milleti olarak bizler Kahraman Ordumuzun ve Kahraman Mehmetçiklerimizin her daim yanındayız ve destekçisiyiz. Gerek sınırlarımız içerisinde gerekse sınırlarımız dışında olsun ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmaya kast eden düşmanlarımıza asla izin vermeyeceğiz. Gücünü geçmişinden, özünden ve damarlarındaki asil kandan alan Türk Milleti olarak, birlik ve beraberlik içerisinde her zamandan daha çok kenetleneceğiz.

Suriye'nin İdlib şehrinde rejim güçleri tarafından düzenlenen hain saldırıda şehit olan kahraman Mehmetçiklerimize tekrar Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı ve sabır, yaralılarımıza ise acil şifalar diliyoruz. Acımız büyük, kinimiz diridir.

Rabbimiz hak ve adaletten sapmadan bin yıldır ilayi kelümetullah davasını güden, vatan, millet, bayrak, ezan, hürriyet ve mukaddes değerlerimiz için canını hiçe sayan kahraman ordumuzu muzaffer eylesin. Her türlü fitne ve tuzağa karşı bizlere feraset ve basiret lütfederek birliğimizi beraberliğimizi kardeşliğimizi daim eylesin. Milletimizin başı sağ olsun” denildi

 

5 Gündem 2 gündem dışı madde görüşüldü

5 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısında iki gündem dışı madde oybirliği ile gündeme alındı. Gündem dışı olarak Ak Parti Grubu Suriye İdlib’de hava saldırısı sonucu şehit olan kahraman askerimiz Tayfun Pekel’in isminin yaşatılması için, Canik bölgesinde uygun bir yere isminin verilmesi teklif edildi. Yine İyi Parti Grubu tarafından Canikli şehidimiz Tayfun Pekel’in ebedi istirahatgahının şanına uygun bir şekilde Canik Meclis üyeleri huzur haklarıyla yapılması teklif edildi. Her iki teklif oy birliği ile gündeme alınıp ilgili komisyonlara havale edildi.

Recep YAZGANRecep YAZGAN