Samsun Haber
Giriş Tarihi : 13-10-2017 15:33   Güncelleme : 13-10-2017 15:33

Canik Belediyesi, Samsunspor Tarihini Ortaya Çıkardı

Yayımladığı birçok kültür eseriyle şehrin tarihi hafızasını ortaya çıkaran Canik Belediyesi, Başkan Osman Genç’in söz verdiği Samsunspor kitabını da tamamlayarak şehre kazandırdı. Samsunspor’un 1927’den 2017’ye kadar tarihi geçmişini içeren kitap, düzenlenecek gala ile tanıtılacak.

Canik Belediyesi, Samsunspor Tarihini Ortaya Çıkardı

Samsunspor’un tarihi geçmişi Canik Belediyesi ve spor yazarı Resul Akçay tarafından ortaya çıkarılarak kitaplaştırıldı. Samsunspor'un 1927 yılından itibaren bugüne kadar ki tarihi serüvenini konu alan kitabın basım işlemi tamamlanırken, Samsunluların merakla beklediği kitap için tanıtım galası düzenlenecek. Başkan Osman Genç, "Artık elimizde Samsunpor ile ilgili önemli bir kaynak var. Ortaya çıkardığımız kitap ile çocuklarımız ve gençlerimiz Samsunspor'un şanlı tarihini daha iyi öğrenecek" dedi.

GENÇLER ŞANLI TARİHİ ÖĞRENECEK

Samsunspor'un bu şehrin markası olduğunu belirten Başkan Genç, “Bu markayı daha üst noktalara taşımak için Canik Belediyesi olarak imkanlarımız ölçüsünde destekliyoruz. Samsunspor'un 1927'den 2017'ye kadar olan tarihini anlatan kitabımız artık elimizde. Spor yazarı Resul Akçay’ın desteğiyle büyük bir emek ve özveriyle hazırlanan kitabın baskı işlemleri de tamamlandı ve kütüphanelerdeki yerini almaya hazır. Bu kitapla çocuk ve gençlerimiz Samsunspor'umuzun şanlı tarihini daha iyi öğrenecek. Bu kitabın hazırlanmasında emeği geçen Resul Akçay kardeşimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

GALA DÜZENLENECEK

Kitabın Samsunspor'un 1927 yılından itibaren bugüne kadar ki yaşadığı her şeyi, acısını, hüznünü, güzellikleri, coşkuları, başarıları içereceğini ifade eden Başkan Osman Genç, "Şehrimizin hafızası gibi, bu şehrin markası olan Samsunspor'umuzun geçmiş hafızasını da unutmamalıyız, unutturmamalıyız. Bir bakıma Samsunspor’un hafızası olan bu eser, özellikle çocuk ve gençlerimize kulübümüzün büyüklüğünü anlatacak ve çocuklarımıza Samsunspor sevgisini aşılayacak. İnşallah bu eserimizi düzenleyeceğimiz gala ile Samsunporlu kardeşlerimize, şehir halkına tanıtacağız " şeklinde konuştu.

adminadmin