Samsun Haber
Giriş Tarihi : 29-05-2017 08:46   Güncelleme : 29-05-2017 08:46

Canik Belediyesi’nde İftarda Binlerce Kişi Buluşuyor!

Canik Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Ramazan Günleri Etkinlikleri, bu yıl da ilk günde büyük ilgi gördü. İlk gün eşi ve çocuklarıyla birlikte iftarını Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nda binlerce kişiyle açan Başkan Osman Genç, Canik olarak büyük bir aile olduklarını söyledi.

Canik Belediyesi’nde İftarda Binlerce Kişi Buluşuyor!

Adnan Menderes Demokrasi Meydanı, bu yıl da insanları biraraya getirerek, binlerce kişiye Ramazan nostaljisi yaşatıyor. İftar öncesinde meydanda kurulan Nostaljik Ramazan Evlerini gezen ve vatandaşlarla sohbet eden Başkan Genç, iftarını da yemek dağıttığı vatandaşlarla birlikte açtı. Başkan Genç'in eşi Nimet Genç ve çocuklarının yanısıra Başkan Yardımcısı Alican Usta'nın da yer aldığı iftarda, Canikli vatandaşlar, Irak, Suriye ve Afgan misafirler ile yoldan geçen vatandaşlardan oluşan binlerce kişi iftarın manevi iklimini birlikte yaşadı.

GÖNÜLLER FETHEDİLDİ

İftarın ardından Canik İlçe Müftülüğü tarafından Kur’an-ı Kerim ziyafeti verildi ve okunan ilahilerle gönüller fethedildi. Ayrıca büyükler kadar, küçükler de Ramazan etkinlikleri kapsamında meydanda kurulan oyun alanlarında keyifli bir akşam geçirdi. Eski Ramazan günlerini Canik'te yeniden yaşatmayı amaçladıklarını belirten Başkan Osman Genç, etkinliklerin ilk gününde vatandaşlarla buluşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Biz Canik olarak büyük bir aileyiz. İlk gün ailemle birlikte bu büyük aile ile birlikteyiz. İnşallah Ramazan boyunca her akşam iftarın maneviyatını birlikte yaşayacağız" dedi.

BİNLERCE KİŞİ BULUYOR

Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nın binlerce insanı birleştirdiğine vurgu yapan Başkan Genç, "Sadece Canikli hemşehrilerimiz değil, gerek Suriye, Irak, Afganistan'dan şehrimize gelen yabancı misafirler olsun gerekse yoldan geçerken iftara rasgelen insanlarımız olsun Canik'te iftarda buluşuyor. Ramazan evlerimiz, standlarımız, iftar sofralarımız, çocuk oyun alanlarımız, şiirler, ilahiler, ezgiler, ney dinletileri, kukla gösterileri, Hacıvat-Karagöz gölge oyunları gibi bir çok etkinlikte vatandaşlarımızı buluşturacağız. Eski Ramazanlar tadında halkımızla buluşarak birlik ve beraberlik içerinde dolu dolu bir Ramazan geçireceğiz" diye konuştu.

Recep YAZGANRecep YAZGAN