Güncel
Giriş Tarihi : 20-03-2020 13:49   Güncelleme : 20-03-2020 14:18

Canik Belediyesinden Koronavirüs Mücadelesine Anlamlı Destek

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, Akasyamhaber yazarı Fehmi Demirbağ’ın sosyal medya üzerinden, “Belediyelerin kitap kampanyası başlatması” çağrısı üzerine Koronavirüs salgınından korunmak için evinde salgın ile mücadele eden vatandaşlar için "Evde kal kitabını al" kampanyası başlattı.

Canik Belediyesinden Koronavirüs Mücadelesine Anlamlı Destek

EVDE KAL KİTABINI AL KAMPANYASI!

Başkan Sandıkçı, "Tüm Dünya'yı etkisi altına alan Koronavirüs salgınından korunmak için evinden çıkmayan ve salgının etkilierini azaltmak noktasında gayret gösterenlere yönelik 'Evde Kal Kitabını Al' kampanyası başlattıklarını belirterek, “evinden kapmayamıza katılım sağlayan her haneye bir kitap hediye edilerek kendilerine evlerinde teslim edilecek” dedi.

Dünyanın tek gündem maddesi haline gelen koronavirüs salgını ile ilgili vakaların Türkiye’de de ortaya çıkması üzerine başlatılan “Evinde Kal Türkiye” çağrısına Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı'dan anlamlı bir destek geldi.

Başkan Sandıkçı, "Evde kal kitabını al" kampanyası ile insanların evde kalmalarını yardımcı olmak istediklerini belirtti.
 

Kitaplarımız evlerinizde sizlere ilaç alacaktır
Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı yaptığı açıklamada, "Koronavirüs salgınına karşı ilçemiz genelindeki kamu kurum ve kuruluşları dahil tüm ortak kullanım alanlarında dezenfeksiyon işlemlerimiz devam ediyor.

Tüm Dünya'yı etkisi altına alan Koronavirüs salgınını önlemenin en etkili yolu, sosyal mesafeyi koruyarak başka insanlarla temastan kaçınmaktır. Özellikle risk grubunda olan büyüklerimiz ile çocuklarımızın evde kalmalarını ve zorunlu olmadıkça dışarıya çıkmalarını önlemek zorundayız.

Ülkemizin, çocuklarımızın geleceği için, sağlıklı yaşam için, özellikle yaşlılarımızın ve çocuklarımızın evde kalarak bu salgından korunmalarını için 'Evde kal kitabını al' kampanyamızla destek olmak istiyoruz. Başlattığımız kampanyamız ile ulaştırdığımız her kitap sizlere arkadaş, dost olacaktır. Yalnızlık hissinden kurtaracak, stresli yaşamdan uzaklaştırarak, yaşama daha sıkı sarılmanızı sağlayacaktır. Okuyan anne baba dede olarak, çocuklarımıza torunlarımıza düzenli kitap okuma alışkanlığı sağlayacaktır. Evde kaldığımız sürece genel kültürümüzü artıracak, yeni bilgiler öğrenmemizi sağlayacaktır. Evlerimizde kalmamıza yardımcı olacak kitaplarımız sağlığımızı tehdit eden koronavirüs salgınının etkisinden bir an önce kurtulmamızı sağlayacaktır”
 

Her haneye bir kitap hediye
Sandıkçı, "Ülkemizin geleceği ve insanlarımızın sağlığı için başlattığımız bu kampanyamıza her hanemizin katılımını bekliyoruz. Sosyal medya hesaplarımızdan ve Whatsapp hattımızdan bizlere ulaşan her haneye bir kitap ulaştıracağız. Hep birlikte kenetlenerek bu zor günleri atlatacağız"

 

Mecbur kalmadıkça evimizden çıkmayalım
Başkan Sandıkçı, "Henüz aşısı ve kesin tedavisi olmayan bu hastalıktan en iyi korunma yolu, virüsün bulaşmasını engellemektir. Virüse karşı tehdit geçene kadar evlerimizden çıkmayalım. Sosyal mesafeyi koruyarak, sosyal hareketliliğimizi azaltarak virüsün yayılma hızını azaltalım. Virüse maruz kalmış bir kişinin, dışarıda dolaşmasını engelleyerek başka bir kişiye bulaşma riskini ortadan kaldıralım. Evimizde kalalım, kimseyle temas etmeyelim. Bakanlıklarımızın uyarılarını harfiyen uygulayalım" diyerek vatandaşlara çağrıda bulundu.

Recep YAZGANRecep YAZGAN