Samsun Haber
Giriş Tarihi : 19-12-2019 14:59   Güncelleme : 19-12-2019 14:59

Canik Belediyesinden yeni bir hizmet daha Taşınmazınızı evinizden yönetin!

Canik Belediyesi, Tapu Kadastro Müdürlüğü ile yaptığı protokolle tapu işlemlerindeki bürokrasiyi ortadan kaldırdı.

Canik Belediyesinden yeni bir hizmet daha Taşınmazınızı evinizden yönetin!

Canik Belediyesi, Tapu Kadastro Müdürlüğü ile web tapu sistemi üzerinden elektronik ortamda işlem yapılmasına ilişkin protokol imzaladı.

İmzalanan protokolle vatandaşların işlemlerini çok daha kolay ve daha hızlı yapacaklarını belirten Canik Belediyesi Mali Hizmetler Müdürü Talha Sezer, “Çevre Şehircilik Bakanlığı Tapu Kadastro Müdürlüğü tarafından ‘Taşınmazınızı Evinizden Yönetin’ sloganı ile hayata geçirilen Web Tapu sistemine Tapu Kadastro Müdürlüğü ile imzalamış olduğumuz protokol ile Canik Belediyesi olarak geçmiş bulunmaktayız. Bu sistemle birlikte işlemlerin etkin, hızlı ve güvenilir bir şekilde yürütülmesi hedeflenmektedir. Aynı zamanda vatandaşlarımızın Tapu ve Belediye arasında harcamış olduğu zaman kaybını da ortadan kaldırılmış olacaktır. Belediyemiz birimlerinde oluşan iş yoğunluğunu asgari düzeye çekerek, çalışan personellerimiz vatandaşlarımıza daha fazla vakit ayırma imkânı da sağlayacaktır. Sistemin vermiş olduğu güncel bilgilerle Belediyemiz Emlak ve Vergi Şefliği vatandaşlarımızın üzerine kayıtlı taşınmazları kontrol ederek en doğru şekilde beyanların yapılmasını sağlayacaktır.

Sezer, “Ayrıca vatandaşlarımız bu sistem sayesinde Tapu müdürlüğüne gitmeden de işlemleri başlatarak son aşamaya getirebilmektedir. Web Tapu sayesinde vatandaşlarımız e-devlet sistemiyle bu uygulamayı kullanabilecekler, tapu bilgilerini görüntüleyip ve gerekli gördüklerinde karşı tarafa da tapu bilgilerinin görülmesi için izin verebilmektedirler. Sistem her aşamasında vatandaşlarımıza SMS ile bilgi vermektedir. Belediyemiz ve vatandaşlarımız adına yararlı olan sistemleri analiz ederek vatandaşımızın hizmetine sunan ve bu protokolün imzalanmasında büyük katkısı olan Belediye Başkanımız Sayın İbrahim Sandıkçı’ya vatandaşlarımız ve tüm personelimiz adına teşekkür ediyorum” dedi.

 

adminadmin