Samsun Haber
Giriş Tarihi : 14-07-2018 16:05   Güncelleme : 14-07-2018 16:05

Canik-Hollanda Köprüsü

​Canik Belediyesi ile Hollanda’da yaşayan gurbetçi hayırseverler Murat Öztürk ve Aydoğan Olgun’un koordinatörlüğünde engelli vatandaşlara akülü araçları bağışlayan Hollandalı gurbetçilere teşekkür belgeleri verildi. Başkan Vekili Ahmet Haşim Baki, Başkan Yardımcısı Alican Usta ve Zabıta Müdürü Erol Balcı, Hollanda’da hem belgeleri hayırseverlere teslim etti hem de şehircilik incelemelerinde bulundu.

Canik-Hollanda Köprüsü

Canik Belediye Başkan Yardımcısı Alican Usta ile Başkan Vekili, aynı zamanda Samsun Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı olan Ahmet Haşim Baki ve Zabıta Müdürü Erol Balcı, geçtiğimiz aylarda yaptıkları akülü araç bağışlarıyla Dünya Engelliler Haftası'nda engelli vatandaşları sevindiren Hollanda’da yaşayan hayırsever gurbetçi vatandaşlarla buluştu. Hollanda’ya giden Usta, Baki ve Balcı’dan oluşan Canik Belediyesi heyeti, burada akülü araçları bağışlayan hayırsever gurbetçilere teşekkür belgesi verdi.

TEŞEKKÜR BELGELERİ VERİLDİ

Canik Belediyesi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün katkılarıyla Hollanda'da yaşayan hayırsever vatandaşlar Murat Öztürk ve Olgun Aydoğan koordinatörlüğünde bu yıl üçüncüsü gerçekleşen proje kapsamında, geçtiğimiz aylarda Dünya Engelliler Günü’nde 76 akülü aracın ihtiyaç sahiplerine teslim edilmesinin ardından Başkan Yardımcısı Usta ile birlikte Baki ve Balcı Hollanda’ya gitti. Canik Belediyesi heyeti burada gurbetçi vatandaşlarla buluştu. Hollanda’nın Utrecht kentinde kahvaltıda bir araya gelen Usta, düzenlenen törende Samsunlu gurbetçilere birer teşekkür belgesi verdi.

İNCELEMELERDE BULUNDULAR

Hollanda’nın Amsterdam, Utrecht, Rotterdam ve Hoorn gibi kentlerdeki Türk işadamlarını ziyaret eden Canik heyeti aynı zamanda Hollanda’daki belediye, ekonomi, işyeri açma, hayvancılık gibi sistemleri yerinde inceleme imkanı da buldu. Samsunlu Türk işadamlarını da ziyaret eden Canik Belediyesi heyeti,  dünyaca ünlü peyniri ve tüm süt işleri ile ünlü Hollanda’nın hayvancılığın nasıl geliştiğini inceledi. Hollandalı gurbetçi hayırseverlere teşekkür eden Canik Belediye Başkan Yardımcısı Alican Usta, Buradaki Samsunlu hemşehrilerimizle güzel bir bağ kurduk. İnşallah birlikte daha güzel çalışmalara imza atacağız” dedi.

VERİMLİ BİR ZİYARET

Canik Belediyesi’nin sosyal belediyeciliğe önem verdiğine işaret eden Usta, “Geçtiğimiz aylarda gurbetçi vatandaşlarımızın bağışladığı akülü araçları sahiplerine teslim etmiştik. Bu insanlarımızın yaşam standardının yükselmesi açısından çok önemli bir çalışma. Biz de buraya gelerek hem hayırsever kardeşlerimize teşekkür etmek istedik” diye konuştu. Aynı zamanda aynı zamanda Samsun Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı olan Başkan Vekili Ahmet Haşim Baki de, “Kırsal kalkınmaya önem veren bir belediye olarak, hayvancılık konusunda gelişmiş olan Hollanda’da da incelemelerde bulunmak istedik. Çok güzel ve verimli bir ziyaret oldu” diye konuştu.

adminadmin