Samsun Haber
Giriş Tarihi : 21-12-2016 10:01   Güncelleme : 21-12-2016 10:01

Canik Kent Konseyi üniversite ve stk'larla çalışacak

Geçtiğimiz günlerde yapılan Genel Kurulda Prof. Dr. Mahmut Aydın'ın yeniden başkanlığa seçilen Canik Kent Konseyi Yürütme Kurulu, ilk toplantısında STK ve üniversite destekli çalışma kararı alırken, Reşat Kılınçarslan, yeniden Genel Sekreterliğe seçildi.

Canik Kent Konseyi üniversite ve stk'larla çalışacak

Samsun Haber - Canik Kent Konseyi Yürütme Kurulu Toplantısı konsey binasında gerçekleştirildi. Konsey Başkanı Prof. Dr. Mahmut Aydın yönetiminde yapılan ve Genel Sekreter Reşat Kamil Kılınçarslan'ın da katıldığı toplantıda Meclis ve Çalışma Grupları arasında iş bölümü yapılırken, Kılınçarslan yeniden Genel Sekreterliğe seçildi.

PROJELER GÖRÜŞÜLDÜ

Yoğun bir gündemin görüşüldüğü ilk Yürütme Kurulu Toplantısında Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi destekli çalışma kararı alınırken, toplantıda erken evlilik, kadın hakları konuları ele alındı. Toplantıda ayrıca Gençlik Meclisi'nin yeniden yapılanması ile ilgili karar alındı.

Devam eden projelerin yanısıra Dede ve Ninelere Torun Eğitimi, Sürü Yönetimi Eğitimi projeleri de görüşüldü.

DEZAVANTAJLI KESİMLERE ÖNCELİK

Canik Kent Konseyi olarak özellikle dezavantajlı kesimlere yönelik projeler üretme gayreti içerisinde olduklarına işaret eden Konsey Başkanı Mahmut Aydın, "Genel kurulumuzun ardından yaptığımız ilk Yürütme Kurulu toplantımızda önemli konuları ele aldık. Yeni dönemde özellikle erken evlilik, kadın hakları gibi konulara ağırlık vereceğiz. Yine projelerimizde STK ve üniversitemizle daha fazla işbirliği yapacağız" dedi.

YENİ PROJELER ÜRETİLECEK

Yaptıkları çalışmalarla farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını belirten Canik Kent Konseyi Genel Sekreteri Reşat Kamil Kılınçarslan da, "Geçtiğimiz dönem Başkanımız Prof. Dr. Mahmut Aydın yönetiminde önemli projelere imza attık. İnşallah yeni dönemde de tüm meclislerimizle şehrimizin ve insanlarımızın yararına olan yeni projeler üreteceğiz" diye konuştu.

adminadmin