Samsun Haber
Giriş Tarihi : 18-05-2017 08:43   Güncelleme : 18-05-2017 08:43

Canik Ramazan'a Hazırlanıyor

Canik Belediyesi, bu yıl da Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nda düzenleyeceği Ramazan Günleri Etkinlikleri için hazırlıkları sürdürüyor. Başkan Genç, "Bu yıl da Canik'te halkımızla birlikte ruhuna uygun bir Ramazan ayı yaşayacağız" dedi.

Canik Ramazan'a Hazırlanıyor

Canik Belediyesi, bu yıl da Ramazan ayı kapsamında dolu dolu bir program hazırladı. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen "Ramazan Günleri Etkinlikleri" kapsamında Ramazan Evleri kurulacak. Samsunlular, eski Ramazan günlerini 27 Mayıs ile 24 Haziran arasında Canik'te yaşayacak. Stantların yer alacağı meydanda çocuk oyun parkları ve iftar sofraları da kurulacak.

HER AKŞAM FARKLI PROGRAM

Her yıl olduğu gibi bu yıl da binlerce vatandaş her akşam aynı anda iftar açarak, birlik ve beraberlik örneği sergilenecek. İftar sonraları ise Ramazan ayı boyunca bir çok sanatçının yer alacağı etkinlikler kapsamında her akşam semazen, kukla, illizyon, stand-up, jonglör gösterilerinin yanında, ney, ilahi ve Türk Halk Müziği dinletileri de olacak. Kur’an-ı Kerim ve İlahilerin de olacağı etkinlikler kapsamında, her yıl olduğu gibi bu yıl da Kadir Gecesi’nde binlerce vatandaş birlikte dua edecek.

GELENEKSEL ETKİNLİKLER

Canik’te Ramazan ayının bir başka iklimde yaşandığına işaret eden Canik Belediye Belediye Başkanı Osman Genç, “Canik’te 4 yıldır gelenekselleştirdiğimiz Ramazan programında her akşam 3 bin hemşehrimizle birlikte iftar yapıyoruz. 7'den 70'e her kültürden, her milletten insanla birlikte oluyoruz. Canik her iftarda Suriyeli, Iraklı, Afgan kardeşlerimiz ya da yoldan geçen yolcularımızın durak noktası oluyor. Çok farklı enstantaneler yaşanıyor. Bu yıl da bu manevi havayı birlikte paylaşacağız. Ramazan dostluktur, kardeşliktir. Amacımız da bu dostluğu kardeşliği pekiştirmektir” dedi.

ETKİNLİKLER ADNAN MENDERES'TE

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Her sene gerçekleştirdiğimiz 'Ramazan Ekinliklerimizi' geçen yıl olduğu gibi bu sene de ay-yıldızlı Belediye Hizmet Binamız ve Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nda düzenleyecek olmanın heyecanı içerisindeyiz. Bu kapsamda, Ramazan evlerimiz, stantlarımız, iftar sofralarımız, çocuk oyun parklarımız, şiirler, ilahiler, ezgiler, ney dinletileri, kukla gösterileri, Hacıvat-Karagöz gölge oyunları gibi bir çok etkinlikte vatandaşlarımızı buluşturacağız" diye konuştu.

GEÇMİŞLE GELECEK BULUŞUYOR

Eski Ramazan günlerini Canik'te yeniden yaşatmayı amaçladıklarını belirten Başkan Osman Genç, şunları söyledi: "Biz Canik'te her çalışmamızda geçmişle bugünü buluşturuyoruz. Ramazan etkinliklerimizde de eski Ramazan günlerini çocuklarımıza yaşatarak geleceğe aktarmayı amaçlıyoruz. Sadece binalar yapmakla, yatırımlar yapmakla bir şey yapamazsınız. Geçmişimizi de geleceğe aktarmamız lazım. Ramazan etkinliklerimizde bizlere maddi-manevi destek veren tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum. Bu vesile ile Ramazan ayının tüm Samsunlu hemşerilerime, ülkemize ve tüm İslam alemine hayırlar getirmesini temenni ediyorum." 

adminadmin