Samsun Haber
Giriş Tarihi : 25-03-2017 09:05   Güncelleme : 25-03-2017 09:19

Canik Yerel Ekonomi Platformu örnek gösterildi

İstanbul'da düzenlenen 2. Uluslararası Yerel Kalkınma ve Finans Kongresi'ne Canik damgasını vurdu. Samsun Yerel Ekonomi Kalkınma Platformu ve Ekonomi Çalıştayı örnek gösterilen Canik Belediyesi adına kongreye davetli olarak katılan Başkan Yardımcısı Alican Usta'nın, "Şehir ve Ekonomi" konulu sunumu beğeni kazandı.

Canik Yerel Ekonomi Platformu örnek gösterildi

Şehrin gelişimine katkı sağlamak amacıyla oluşturduğu Samsun Yerel Ekonomi Kalkınma Platformu ile Samsun Ekonomi Çalıştayı düzenleyerek, şehrin tüm dinamiklerini buluşturan ve çalıştayı kitaplaştıran Canik Belediyesi'nin şehrin ekonomisinin geliştirilmesine yönelik çalışması örnek gösterildi. İstanbul'da düzenlenen 2. Uluslararası Yerel Kalkınma ve Finans Kongresine davet edilen Canik Belediyesi adına kongreye katılan Başkan Yardımcısı Alican Usta'nın, Türkiye ve yurtdışından pek çok katılımcının yer aldığı kongrede yaptığı "Şehir ve Ekonomi" konulu sunumu beğeni topladı.

ŞEHİRLER DÜNYAYA AÇILMALI

Kongrede yaptığı konuşmada, belediye olarak Başkan Osman Genç’in önderliğinde şehrin gelişimine katkı sağlayacak çalışmalara imza attıklarını belirten Usta, “Dünyada artık şehirlerin yarıştığı ve kalkınmanın yerelden başladığı inancıyla düzenlediğimiz Ekonomi Çalıştayı, Samsun’da ekonomik gelişimin sağlanması adına sorunların ve çözüm önerilerinin tespiti adına önemli bir çalışma oldu. Sayın Cumhurbaşkanımızın Ekonomi Başdanışmanı Cemil Ertem ve Başbakanımızın danışmanlarından SDE Uzmanı Dr. M. Levent Yılmaz’ın da katıldığı çalıştayı kitaplaştırarak, şehrimizin dinamiklerine sunduk” dedi.

'ÖNEMLİ BİR ÇALIŞMA'

Samsun'un gelişimine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen Samsun Ekonomi Çalıştayı'nın alanında bir ilk olduğunu dile getiren Usta, "Bu çalıştayımızda ekonominin tüm paydaşlarını şehrimizde buluşturduk. Son derece önemli katılımcılar şehirle ilgili öneri ve görüşlerini sundular. Amacına ulaşması için çalıştayda ortaya konulan bildirileri ve önerileri, Samsun’un geleceği açısından son derece önemlidir. Canik Belediyesi olarak 21. yüzyılda sadece rutin belediyecilik hizmetlerinin dışına çıkarak düzenlediğimiz Ekonomi Çalıştayı'nın amacı da üreten bir Samsun'dur. Çalıştayın beğenilmesi ve Uluslararası Yerel Kalkınma ve Finans Kongresi'ne davet edilmemiz, çalışmamızın ne denli önemli olduğunu göstermektedir" diye konuştu.

İstanbul’daki 2. Yerel Kalkınma ve Finans Kongresi'nde Başkan Yardımcısı Usta'nın yaptığı "Şehir ve Ekonomi" konulu sunum, salondakilerin beğenisini kazanırken, alkış aldı.

adminadmin