Samsun Haber
Giriş Tarihi : 27-05-2017 11:59   Güncelleme : 27-05-2017 11:59

Canik'e Yeni Sağlık Merkezi

Canik’te yeni bir sağlık merkezinin açılışını gerçekleştiren Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Yeni bin yılın temel dinamiği yerel yönetimler, yani şehirlerdir. Hedefimiz yaşanabilir, yaşam kalitesi yüksek, ulusal ve uluslararası rekabet kapasitesi yüksek bir şehirdir" dedi.

Canik'e Yeni Sağlık Merkezi

Canik'te yeni bir sağlık merkezi daha hizmete girdi. Karadeniz'in en büyük özel sağlık kuruluşu ile özel fizik tedavi  merkezi ve Kızılay Bölge Kan Merkezi'nin ardından ilçenin bir çok noktasına açılan Aile Sağlık Merkezlerine bir yenisi daha eklendi. Hasköy Aile Sağlık Merkezi, düzenlenen törenle açıldı. Bölgenin sağlık açısından önemli bir ihtiyacını giderecek olan merkezin açılışını Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Samsun Halk Sağlığı İl Müdürü Mustafa Kasapoğlu ve AK Parti İlçe Başkanı Ercan Eler birlikte gerçekleştirdi.

'CANİK'İ SAĞLIK MERKEZİ OLDU'

Açılışta yaptığı konuşmada Canik'in sağlıkta söz sahibi bir merkez haline geldiğini vurgulayan Başkan Osman Genç, "İlk göreve geldiğimizde sağlık ocaklarının modernizasyonu ile işe başladık. İlçemize Türkiye'nin ilk konsept hastanesi olan Romatem Fizik Tedavi Hastanesi ve Karadeniz'in en büyük özel sağlık merkezi Medicana Hastanesi'ni kazandırdık. Yine arsasını bizim tahsis ettiğimiz Kızılay Bölge Kan Merkezi ilçemizde hizmet veriyor. Canik artık sağlıkta çok önemli bir yere geldi" dedi.

'YEREL KALKINMAYI SAĞLAMALIYIZ'

Hedeflerinin yaşanabilir, yaşam kalitesi yüksek, ulusal ve uluslararası rekabet kapasitesi yüksek bir şehir olduğuna vurgu yapan Başkan Genç, "Yerel yönetimler Türkiye'nin ve dünyanın hızına yetişmek zorundadır. Çünkü yeni bin yılın temel dinamiği yerel yönetimlerdir. Şehirlerimizin başarısının ülkemizin başarısı olduğuna inanıyorum. Şehrimizde yerel kalkınmayı sağlamamız bir zorunluluktur. Artık ülkeler şehirleriyle tanınıyor. Şehirler medeniyetlerin nüfus cüzdanıdır. Samsun'u da mutlaka ülkemizde ve dünyada öne çıkan marka bir şehir yapmalıyız. Samsun'da bu potansiyel fazlasıyla mevcut. Sağlık da bunlardan birisidir" diye konuştu.

'DERDİMİZ HİZMET ETMEK'

Sağlıklı şehirlerin oluşması için belediye hizmetlerinin sosyal hizmetlerle birleşmesi gerektiğini ifade eden Genç, "Bizim derdimiz ve sevdamız olanca gücümüzle, milletimize hizmet etmektir. Şehrimizi, mahallelerimizi daha yaşanabilir, daha modern bir hale getirmektir. Bu şehri insanın ruhuna, medeniyet değerlerine ve en önemlisi insanın kadim kültürüne hizmetkar kılmak için çalışıyoruz. Şehir üzerinde yaşanılan değil, içinde yaşanılan mekandır. Biz de şehrimizi içinde yaşanabilen bir mekan yapmanın derdindeyiz" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından diğer protokol üyeleri ile birlikte Hasköy Aile Sağlık Merkezi'nin açılışını gerçekleştiren Başkan Genç, merkezin vatandaşlara ve ilçeye hayırlı olmasını diledi.

 

adminadmin