Samsun Haber
Giriş Tarihi : 21-01-2017 09:02   Güncelleme : 21-01-2017 09:02

Canik'in Öğrencileri Büyüledi

Canik Belediyesi'nin sıbyan okulu ve etüt merkezinde öğrenim gören çocuklar, yarıyıl tatiline girmenin heyecanını yaşadı. Çocukların hazırladığı etkinlik, izleyenleri büyüledi.

Canik'in Öğrencileri Büyüledi

Canik Belediyesi Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsü içerisinde yer alan Şehit İlhan Varank Eğitim Merkezi'nde öğrenim gören öğrenciler, yarıyıl tatili nedeniyle etkinlik düzenledi. Canik Belediye Başkan Yardımcısı Alican Usta ile birlikte Kültür ve Sosyal İşler Birimi Müdürü Hamza Aygün ve Zabıta Birimi Müdürü Erol Balcı'nın da katıldığı etkinlikte, minikler sergiledikleri performansla izleyenleri büyüledi.

RENKLİ ETKİNLİK

Öğrenciler, yarıyıl boyunca öğrendiklerini sergilerken, adeta hünerlerini de ortaya çıkardı. Kimi öğrencinin Kur'an okuduğu, kimi öğrencinin ney çaldığı etkinlikte öğrenciler tarafından okunan şiirler de büyük beğeni kazandı. Etkinlikte ayrıca öğrenciler hayallerini de anlattı. Oldukça renkli geçen etkinlikte, Başkan Yardımcısı Alican Usta, çeşitli sınavlarda dereceye giren öğrencilere başarı belgesi ve hediye de verdi.

ÖRNEK TEŞKİL EDİYOR

Etkinlikte konuşan Başkan Yardımcısı Alican Usta, "Canik Belediyesi olarak yaptığımız eğitim tesislerinde yüzlerce çocuğumuz geleceğe hazırlanıyor. İçerisinde eğitim, kültür ve sanat tesislerinin yer aldığı Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsümüz bu anlamda Türkiye'de örnek teşkil ediyor. Bu eğitim merkezlerinde yetişen geleceğimiz olan çocuklarımızı donanımlı görmek bizleri mutlu ediyor. Bu bakımdan öğretmenlerimizi tebrik ediyorum" dedi.

ÖĞRENCİ VE VELİLERE TAVSİYE

Yarıyıl tatili nedeniyle öğrenci ve velilere tavsiyelerde de bulunan Usta, “2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılının birinci yarı dönemi tamamlandı. Yarıyıl sonunda karnelerimiz ne olursa olsun

 Çalışmaya devam edeceğiz. Yarıyıl tatili boyunca güzelce dinleneceğiz, ama okula döndüğümüzde de var gücümüzle çalışacağız. Bir de değerli velilerimiz, çocuklarına karneleri dolayısıyla kızmasın ya da çok fazla şımartmasın. Karne çocuğun kusurlarına değil, gördüğü eğitim boyunca verilen nottur. Çocuklarımıza buna göre davranalım” diye konuştu.

KARNE DAĞITTILAR

Başkan Yardımcısı Alican Usta ile birlikte Kültür ve Sosyal İşler Birimi Müdürü Hamza Aygün ve Zabıta Birimi Müdürü Erol balcı daha sonra Şehit Türkan Türkmen Tekin Sıbyan Okulu’ndaki anaokulu öğrencilerine yarı yıl sonu karnelerini dağıttı. Miniklerin sevgi gösterileriyle karşılaşan Usta, minik öğrencilerle yakından ilgilendi.  

adminadmin