Samsun Haber
Giriş Tarihi : 19-06-2017 08:25   Güncelleme : 19-06-2017 08:25

Canik'te 80'ler Nostaljisi

Her akşam İftar Sofrası ve etkinliklerde binlerce insanın buluştuğu Canik'te Ramazan nostaljisi devam ediyor. Canik Belediyesi tarafından düzenlenen Ramazan Günleri Etkinliği'nin 21. Gününde, 80'ler dizisinin sevilen oyuncuları Pastacı Sami, Kasap Bahtiyar, Bekçi Bekir, Caniklilere unutulmaz bir akşam yaşattı.

Canik'te 80'ler Nostaljisi

Canik Belediyesi tarafından Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen Ramazan Günleri Etkinlikleri, her akşam birlerce vatandaşı biraraya getiriyor. Her gün farklı bir etkinliğin yer aldığı Ramazan programının 21. gününde TRT'nin sevilen dizisi 80'ler'in oyuncuları Samsunlularla buluştu. Dizi oyuncuları Faruk Sofuoğlu, Hacı Ali Konuk, Özlem Balcı, Kemal Kuruçay, Berat Yenilmez, meydanı dolduranlara güzel bir akşam yaşattı.

'ÇAKIR' CANİK'TE SAHNEDE

İftar sonrasında Başkan Osman Genç ile birlikte vatandaşlara dondurma dağıtan sevilen oyuncular, daha sonra sahnede muhteşem bir performans sergiledi. Kendilerini izlemeye gelenleri bol bol güldüren oyuncular, zaman zaman da söyledikleri türkü ve ilahilerle de beğeni kazandı. Canik Belediyesi Tiyatro Okulu öğrencilerinin de sahneye çıktığı akşamda, Samsun'da düzenlenecek İşitme Engelliler Olimpiyatlarının resmi maskotu 'Çakır' da sahneye çıkarak, vatandaşlara hediye dağıttı.

'YÜREKLER BİR OLUYOR'

Yaptığı konuşmada, sosyal belediyecilik anlayışları gereği vatandaşların her zaman yanında olduklarını belirten Başkan Osman Genç, "Burada her gün güzel bir birlik-beraberlik örneği sergileniyor. Aslında yürekler bir oluyor. Ramazan'ın bütün güzelliklerinin yaşandığı iftar yemeklerinde bunun en güzel örneğini hep beraber yaşıyoruz. çocuklarımıza maneviyatımızı öğretmemiz ve gelecek kuşaklara aktarmamız açısından Ramazan nostaljisinin yaşandığı bu tür etkinliklerimizi çok önemsiyoruz" dedi.

'CANİK HER ALANDA MARKA'

Belediye olarak kültür-sanat faaliyetlerini önemsediklerini belirten Başkan Genç, "Canik Belediyesi olarak kültür, sanat ve spor alanlarında öncü bir belediyeyiz. Tiyatro Okulumuz, Müzik Okulumuz ve sporcu ordumuzla bu alanlarda markayız. Temmuz ayında şehrimizde çok önemli bir olimpiyat düzenlenecek. Bu İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları şehrimize katkıda bulunacak. Bazı spor müsabakaları da Hasan Doğan Spor Salonumuzda oynanacak. Tüm halkımızı bu olimpiyat oyunlarını izlemeye davet ediyorum" diye konuştu.

‘BÖYLE BAŞKANLAR LAZIM’

Vatandaşların sevgi gösterileriyle karşılaşan 80'ler dizisi oyuncuları ayrıca Başkan Osman Genç’i makamında da ziyaret etti. Ünlü oyuncular, Canik Belediye Başkanı Osman Genç'i eskiden beri tanıdıklarını belirterek, “Canik’te özellikle kültürel ve sanatsal alanda önemli yatırımlar yapılıyor. Başkanımızın kültür ve sanata önem vermesi bizleri mutlu ediyor. Canik’te her alanda yapılan çalışmaları yakından gördük. Türkiye'ye böyle çalışkan belediye başkanları lazım” ifadelerini kullandı.

adminadmin