Samsun Haber
Giriş Tarihi : 19-06-2017 10:00   Güncelleme : 19-06-2017 10:00

Canik’te Ahmet Selçuk İlkan Rüzgarı

Canik Belediyesi tarafından her akşam düzenlenen Ramazan Günleri Etkinlikleri oldukça renkli geçiyor. Etkinliklerin 22. gününde sahneye çıkan ünlü şair Ahmet Selçuk İlkan, Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nı dolduranlara unutulmaz bir akşam yaşattı.

Canik’te Ahmet Selçuk İlkan Rüzgarı

Her yıl Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nda düzenlediği Ramazan Günleri Etkinlikleri'nde binlerce kişiyi buluşturan Canik Belediyesi, bu yılki etkinliklerin 22. gününde Canik ve Samsunlulara unutulmaz bir akşam yaşattı. 'Ayrılıkların şairi' olarak tanınan Ahmet Selçuk İlkan, Canik Belediyesi'nin düzenlediği Ramazan Günleri Etkinlikleri kapsamında Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nda sahne aldı. 700’e yakın hit olmuş şarkının söz yazarı İlkan, bu şarkılar ve şiirlerle hazırladığı programıyla hayranlarını büyüledi.

CANİK’İN YERİ BENDE AYRI

İlk şiir albümü ile Türkiye’de bir ekolün öncüsü olan; şarkılarla, notalarla ve özel bestelerle şiirleri buluşturarak, şiiri durağan ve köhneleşmiş sunumlardan çıkaran Ahmet Selçuk İlkan, yazdığı ve şarkı haline gelen yüzlerce şiirini müzik eşliğinde seslendirirken, dinleyiciler de sık sık şarkılara ve şiirlere eşlik etti.  Canik Belediye Başkanı Osman Genç’in de yer aldığı müzikli şiir dinletisinde hayranlarıyla zaman zaman sohbet eden İlkan, "Geçen yılda burada Canik’te yine sizlerle birlikteydik. Allah nasip etti bu sene de birlikteyiz. Canik’in, Caniklilerin, Başkan Osman Genç’in yeri bende ayrı. Burayı seviyorum" dedi.

GENÇ’TEN BABALAR GÜNÜ KUTLAMASI

Ahmet Selçuk İlkan, şiir dinletisinin sonunda, meydanı dolduran binlerce kişi tarafından ayakta alkışlanırken, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, şair Ahmet Selçuk İlkan'a kahve fincanı ve Canikli kadın kursiyerlerin el emeği göz nuru ürünlerinden olan perspektif çalışmasından hediye etti. Konuşmasında 18 Haziran Pazar gününün Babalar Günü olduğunu hatırlatan Başkan Genç, “ Başta şehit babaları olmak üzere, emeğini, gayretini, sevgisini ailesinin üzerinden eksik etmeyen tüm babaların Babalar Gününü kutlarım “ dedi.

İFTARINI VATANDAŞLARLA AÇTI

Öte yandan her akşam Canik Belediyesi Adnan Menderes Demokrasi Meydanında binlerce kişiye sofralarını ve gönüllerini açan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, iftar öncesi vatandaşlara yemek dağıttı ve her akşam olduğu gibi iftarını yine Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nda vatandaşlarla birlikte açtı. İftar sofrasında Samsun Lokantacılar Tatlıcılar, Pastacılar ve Pideciler Odası Başkanı İsmail Balcı ,Samsun Berberler Odası Başkanı Zabit Pilan, Kasaplar Odası Başkanı Ömür Şen ve Bayburtlular Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hakan Tali eşlik etti.

adminadmin