Samsun Haber
Giriş Tarihi : 28-06-2017 10:11   Güncelleme : 28-06-2017 10:11

Canik'te bir ay gönüller buluştu

Canik Belediyesi'nce Ramazan ayı boyunca düzenlenen iftar sofralarında ve etkinliklerde gönüller buluştu, manevi atmosfer binlerce kişi tarafından yaşandı. Başkan Osman Genç, "Ramazan ayı boyunca gönülleri buluşturduk, değerlerimizi yaşattık" dedi.

 Canik'te bir ay gönüller buluştu

Ramazan ayı boyunca vatandaşları Adnan Menderes Demokrasi Meydanı ile Canik Kültür Merkezi'nde kurulan İftar Sofraları'nda ağırlayan Canik Belediyesi, her akşam düzenlenen etkinliklerle de Ramazan'ın manevi atmosferinin gelecek kuşaklara taşınmasına katkı sağladı. İnsanların yardımlaştığı, yolcuların mola verdiği, Türk, Roman, Kürt, Iraklı, Afgan ve Suriyeli her milletten insanın biraraya geldiği iftar sofralarında gönüller buluştu.

'BİZİ BİZ YAPAN DEĞERLERİMİZ'

Büyük bir aile olduklarını belirten Başkan Osman Genç, "Amacımız elbette gönülleri buluşturmak, Ramazan'ın manevi iklimini gelecek kuşaklara aktarmaktı. Bu sofralarda muhabbetimiz, komşuluk ilişkilerimiz arttı. Sadece Canikli halkımız değil, şehrimizde bulunan her akşam Iraklı, Afgan, Suriyeli kardeşlerimizle birlikte iftarımızı açtık. Çok güzel enstantaneler yaşandı, birbirinin tabağını taşıyan, yardımlaşan insanlarımız vardı. İlçemizden Ordu'ya, Trabzon'a, Ankara’ya giden yolcularımız mola verdi, iftarını bizimle açtı. Bunlar çok güzel tablo, bizi biz yapan değerlerimiz. Harcadığımız bütün enerjinin tek gayesi, kardeşlik değerlerimizi yaşatmak ve geleceğe taşımak" dedi.

'7'DEN 77'YE HERKES BULUŞTU'

Canik'te Ramazan ayının maneviyatına uygun olarak birlik ve beraberlik duygularını güçlendiren ve 7'den 77'ye herkesi bir araya getiren bir iftar sofrası yaşandığını ifade eden Genç, "Çocuklarla beraber, zengin, fakir, yaşlı, genç ayırt etmeden bir aile gibi aynı sofranın etrafında aynı ekmeği, yemeği paylaştık. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu Ramazan'da da bu kutlu ayın ruhuna uygun etkinlikler düzenledik. Çocuklarımızın ileride bu yılları hatırlayacak anıları olacak. Hem ülkemizin, hem dünyamızın bu tür sevgi sofralarına ihtiyacı var. İstiyoruz ki, bu tablonun güzelliği tüm dünyaya yayılsın, insanlar birlik-beraberlik ve barış içerisinde yaşasın" diye konuştu.

Recep YAZGANRecep YAZGAN