Samsun Haber
Giriş Tarihi : 21-10-2016 15:32   Güncelleme : 21-10-2016 15:32

Canik'te Birlik-Beraberlik Aşuresi

AK Parti İlçe Kadın Kollarının organizasyonunda eşi Nimet Genç ile birlikte vatandaşlara aşure dağıtan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Türk milletinin ülke ve millet üzerinde oynanan oyunlara asla izin vermeyeceğini 15 Temmuz'daki birlik ve beraberliğiyle gösterdiğini söyledi.

Canik'te Birlik-Beraberlik Aşuresi

Samsun Haber - Canik Belediye Başkanı Osman Genç, AK Parti Canik İlçe Kadın Kolları'nın organizasyonunda vatandaşlara aşure dağıttı. Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsü'nde düzenlenen etkinliğe Başkan Genç ve eşi Nimet Genç'in yanısıra AK Parti Canik İlçe Başkanı Ercan Eler, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülay Korucu, AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Serkan Asma da katıldı. Öğrenci velilerine ve vatandaşlara aşure dağıtılan etkinlikte birlik ve beraberlik mesajı verildi.

'OYUNLARA İZİN VERMEYİZ'

Etkinlikte yaptığı konuşmada Muharrem ayının İslam alemi için önemine işaret eden Başkan Osman Genç, "Muharrem ayında Peygamberimiz Hz. Muhammed'in torunu Hz. Hüseyin şehit edildi. Bugün ülkemizde de yeni Kerbelalar yaşatmak isteyen iç ve dış mihraklar var. Ancak Türk milleti bu oyunlara asla izin vermeyeceğini 15 Temmuz'daki birlik ve beraberliğiyle göstermiştir. Tarih boyunca mazlumların umudu olmuş aziz milletimizi bölmeye, aramıza nifak sokmaya çalışan şer odaklarının oyunlarını bu birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirerek bozabiliriz" dedi.

'BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ'

"Kaynağı, amacı, adı ne olursa olsun, her türlü terör örgütünün hep birlikte karşısında olmak mecburiyetindeyiz" diyen Başkan Genç, "Aşure de birlik ve beraberliği temsil etmektedir. Biz millet olarak birlik ve beraberliğimizle güçlüyüz. Bu etkinliği düzenleyen AK Parti İlçe Kadın Kollarımızı tebrik ediyorum. Bu vesileyle Muharrem ayının birlik ve kardeşlik duygularının daha da gelişmesine vesile olmasını diliyor; tüm hemşehrilerimizin ve İslam aleminin Muharrem Ayı'nı tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

'AŞURE BİRLİĞİ TEMSİL EDİYOR'

AK Parti Canik İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülay Korucu da, şunları söyledi: "Muharrem Ayı milletimiz, inancımız için önemli ve özelliği olan bir aydır. Aşure günü de bu ayda birlik ve beraberliğimizi perçinlemektedir. Çok güzel bir tat oluşturan aşure ile sevgi, mutluluk, birlik ve beraberliği yaşıyoruz. Bu nedenle böyle bir etkinlik düzenleyerek, aşurenin manevi iklimini birlikte yaşamak ve paylaşmak istedik. Bu vesile ile Muharrem Ayı'nın İslam âlemine hayırlar getirmesini temenni ediyorum."

 

 

adminadmin