Samsun Haber
Giriş Tarihi : 22-03-2017 15:35   Güncelleme : 22-03-2017 15:35

Canik'te Çifte Temel Atma

Samsun Haber - Kırsal bölgelere yatırımları sürdüren Canik Belediyesi, Düvecik Mahallesi'nde aynı gün toplam 1 milyon 300 bin lira tutarındaki iki yatırıma start verdi. Hanım Konağı, Kur'an Kursu binası ve cami çevre düzenlemesinin temeli Başkan Osman Genç tarafından atıldı.

Canik'te Çifte Temel Atma

Canik Belediyesi, Büyükşehir Yasasından sonra belediye sınırlarına dahil olan kırsal mahallelere yatırımlarını sürdürüyor. Onlarca mahallede hanım konakları, sıbyan mektepleri, spor tesisleri, cami ve okul düzenlemeleri yapan Canik Belediyesi, Düvecik Mahallesi'ne de Hanım Konağı ve Kur'an Kursu binası kazandırıyor. Toplam 1 milyon 300 bin lira bedelli yatırımlar kapsamında yapılacak Hanım Konağı'nın bahçesi ise çok amaçlı kullanılabilecek sosyal alan olarak düzenlenecek. Mahallede bulunan Ova Camiinin ise çevre düzenlemesi yapılacak.

'DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜMDE ÖNCÜ'

Düvecik Hanım Konağı ve Kur'an Kursu binası için temel atma töreni düzenlendi. Düvecik halkının yoğun ilgi gösterdiği temel atma törenine Canik Belediye Başkanı Osman Genç'in yanısıra Başkan Yardımcıları Alican Usta, Mustafa Erbay, Hamza Abdurrahmanoğlu, , AK Parti Canik İlçe Başkanı Ercan Eler, AK Parti Canik İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülay Korucu, Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Genç, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, birim müdürleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Başkan Osman Genç, "Türkiye'miz değişim ve dönüşüm yaşarken biz de Canik'imizi dönüştürüyoruz. Her bölgemize her alanda yaptığımız yatırımlarla dönüşümde öncü olduk. Türkiye'mizin gelişimine katkı sağlıyoruz" dedi.

'FİZİKİ VE SOSYOLOJİK GELİŞİM'

Canik Belediyesi olarak topyekün gelişim adına kırsal bölgelere büyük verdiklerini belirten Başkan Genç, "Kırsaldaki mahallelerimizde seçimden önce ne söz vermişsek hemen hemen hepsini, hatta daha fazlasını yerine getirdik. Camilerimizin ve okullarımızın çevre düzenlemelerini yaptık. Kırsal mahallelerimize hanım konakları, sıbyan mektepleri, spor tesisleri, hayvan satış yerleri, pazar yerleri yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Canik'te şu anda topyekün bir gelişim hakim. İlçemizde yapmış olduğumuz dönüşüm çalışmalarıyla sadece şehir değil, yeni bir anlayış ve sosyolojik bir gelişmeyi de inşa ettik" diye konuştu.

'1,3 MİLYON LİRALIK YATIRIM'

Düvecik Hanım Konağının, hem bu bölgenin, hem de buradaki kadınların kardeşlerimizin sosyal, kültürel ve ekonomik açıdan gelişimi açısından önemli olduğuna vurgu yapan Başkan Genç, "Hanım Konağımızı kısa sürede halkımızın hizmetine sunacağız. Bahçesi ise yazın düğünlerin de yapılabileceği çok amaçlı sosyal alan olacak. Yine temelini attığımız Kur'an Kursu'nu da, çocuklarımızın geleceğe manevi değerlerimizle birlikte ulaşması açısından önemsiyorum. Kur'an Kursumuzla birlikte abdesthane, muhtarlık ofisi ve tuvaletler de olacak. Düvecik'imize şu anda 1 milyon 300 bin liralık yatırım yapıyoruz" şeklinde konuştu.

'KADINI EĞİTMEK, TOPLUMU EĞİTMEKTİR'

Dönüşümün eğitimle başlayacağını ifade eden Başkan Genç, "En büyük yatırımı eğitime yaparken, eğitimin içerisine kadınlarımızı da koyduk. Kadınlarımız için kurs merkezleri, hanım konakları, aile okulları yaptık. Çünkü dünyada kralları, cumhurbaşkanlarını, başbakanları anneler yetiştiriyor, kadınlarımız yetiştiriyor. Kadını eğitmek, toplumu eğitmektir. Dolayısıyla toplumun temeli aile, ailenin temeli de kadındır. Bu anlayışla Canik Belediyesi olarak bizim hedef noktamızda aile ve aile kurumu vardır. Güçlü aile yapımızı korumak durumundayız. Eğer aile yapımız sarsıntı geçirecek olursa geleceğimiz tehlikededir. İşte bu nedenle kadınlarımız için yaptığımız her bir yatırımı önemsiyoruz" ifadelerini kullandı.

'ESKİYİ ÖZLEYENLER VAR'

Türkiye'nin önemli bir süreçten geçtiğine de değinen Başkan Osman Genç, şunları söyledi: "Biz, 1961'de Başbakanı idam ederken, Almanya bizden fabrikalarını yükseltmek için iş gücü talebinde bulundu. Onlar fabrika yaparken biz, başbakan ve bakanları idamla meşguldük. Biz, hükümeti nasıl düşürürüz diye meşgulken, onlar aya gitti. Bugün de aynı oyunların peşindeler. Bugün de bizi Başbakanımızı asarak, hükümetlerimizi yıkarak oyalamak istiyorlar. Aynısını 15 Temmuz'da yapmak istediler, başaramadılar. Yine eskinin özlemi içerisinde olanlar var. Bunlara bir daha fırsat vermemek için 16 Nisan'da evet demeliyiz."

 

 

adminadmin