Samsun Haber
Giriş Tarihi : 24-11-2016 14:47   Güncelleme : 24-11-2016 14:47

​Canik'te Çocuklara Ağız Taraması

Canik Belediyesi ve Canik Toplum Sağlığı Merkezi işbirliği ile Şehit Ayşe Aykaç Hanımlar Konağı'nda öğrenim gören Sıbyan Mektebi öğrencilerine ağız ve diş sağlığı taraması yapıldı. Etkinlik kapsamında miniklere diş fırçası ve diş macunu da dağıtıldı.

​Canik'te Çocuklara Ağız Taraması

Ağız ve diş sağlığı konusunda erken yaşlardan itibaren toplumsal bilincin artırılmasına katkı sağlamak ve ağız diş sağlığı açısından tedaviye ihtiyacı olan çocukları tespit edip sağlık kuruluşlarına yönlendirmek amacıyla Şehit Ayşe Aykaç Hanımlar Konağı'nda öğrenim gören Sıbyan Mektebi öğrencilerine Canik Belediyesi ve Canik Toplum Sağlığı Merkezi işbirliği ile ağız ve diş sağlığı taraması yapıldı.

SAĞLIKLI BİR GELECEK NESİL İÇİN

Canik Belediye Başkan Yardımcısı Alican Usta ile AK Parti Canik İlçe Başkanı Ercan Eler’in de katıldığı tarama kapsamında, ağız ve dişlerini diş hekimlerine kontrol ettiren çocuklara diş fırçası ve diş macunu da dağıtıldı. Çocuklarla yakından ilgilenen Başkan Yardımcısı Alican Usta, diş hekimlerinin Dünya Diş Hekimleri Günü'nü kutlarken, belediye olarak Canik Toplum Sağlığı Merkezi işbirliği ile gerçekleştirdikleri ağız ve diş taramasının amacının, sağlıklı bir gelecek nesil yetiştirmek olduğunu söyledi.

'DİŞ SAĞLIĞI ÖNEMLİ'

Dünya çapında önemli bir sağlık sorunu olan diş sağlığı ve diş çürüklerinin daha çok çocukluk çağında görüldüğüne işaret eden Usta, "Çocukluk çağında düzenli diş hekimi kontrolünün yapılması gelecek nesillerin diş sağlığı açısından önemlidir. Ülkemizde çocuklar ve erişkinler genellikle ancak şikayetleri olduğu durumlarda diş hekimine başvurmaktadır. Bu da önemli ağız ve diş sağlığı problemine yol açıyor. Biz de belediye olarak, bunun önüne geçmek için Sıbyan Okullarımızda eğitim gören çocuklarımıza yönelik böyle sağlık etkinlikleri düzenliyoruz. Bu sağlık etkinliğinde işbirliği yaptığımız Canik Toplum Sağlığı Merkezimize teşekkür ediyorum" dedi.

Ağız ve diş taramasının ardından Başkan Yardımcısı Alican Usta ve diş hekimleri çocuklara diş fırçası ve diş macunu dağıttı.

adminadmin