Samsun Haber
Giriş Tarihi : 14-10-2017 16:26   Güncelleme : 14-10-2017 16:26

Canik'te Eğitime Yatırım Devam Ediyor

Türkiye'nin geleceği için eğitime bugüne kadar 38,5 milyon lira yatırım yapan Canik Belediyesi, eğitim yuvalarının fiziki şartlarını iyileştirmeye devam ediyor. Belediye, daha önce 18 derslikli ek bina yaptığı Fatih İmam-Hatip Ortaokulu'nda çevre düzenleme çalışması da yaparak öğrencilere daha sağlıklı eğitim imkanı sundu.

Canik'te Eğitime Yatırım Devam Ediyor

Canik Belediyesi, eğitime yatırım yapmaya devam ediyor. Bugüne kadar eğitim yuvalarına kütüphane, konferans salonu, boya, çevre düzenleme gibi fiziki ve teknolojik yatırımlar yaparak 38,5 milyon lira harcayan belediye, konferans salonu, sosyal donatılar ve mescit ile birlikte 18 derslikli ek bina yaptığı Fatih İmam-Hatip Ortaokulu'nda çevre düzenleme çalışmalarını da tamamladı. Okulda öğrencilerin daha sağlıklı ve güvenli şartlarda eğitim alması için baskı beton, peyzaj, iki adet bekçi kulübesi, iki adet demir kapı, okul güvenliği için pvc kaplı çit yapıldı.

'OKULLARIN GİRDİSİ ÇIKTISI İNSAN'

Eğitime en çok yatırım yapan belediye olduklarına işaret eden Başkan Osman Genç, "Bizim için eğitim olmazsa olmazımız. Ne kadar yol, kaldırım, bina yaparsanız yapın, eğitimde geriyseniz bunların hiç bir anlamı olmaz. Okullarımız bizim için çok önemli. Çünkü okulların girdisi çıktısı insandır. Biz okullarımıza yatırım yaparken aslında, insana, geleceğe yatırım yapıyoruz. Bu nedenle eğitim alanında kurum olarak sorumluluğumuz olmamasına rağmen, eğitime bugüne kadar gerek fiziki gerekse teknolojik olmak üzere 38,5 milyon liranın üzerinde yatırım yaptık" dedi.

'EN ÇOK MUTLU EDEN YATIRIM'

Eğitim yuvalarının geleceği şekillendiren mekanlar olduğuna da vurgu yapan Başkan Genç, "Hiç bir okulumuzu ayırt etmeden fiziki ve teknolojik yatırımlar yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Geçtiğimiz yıl Fatih İmam-Hatip Ortaokulumuza 18 derslikli ek bina yapmıştık. Ayrıca bu okulumuza konferans salonu kazandırmıştık. Şimdi ise okulumuzun bahçesinde ve çevresinde peyzaj çalışmaları yapmamızın yanında, demir kapılar, bekçi kulübeleri ve çitlerle öğrencilerimize daha güvenli bir eğitim imkanı sunduk. Beni en çok mutlu eden şey eğitime yaptığımız yatırımlardır. Çünkü geleceğimizi teslim edeceğimiz çocuklarımız için ne yapsak azdır" diye konuştu.

CANİK'İN HAKLI ONURU

Canik'te eğitim altyapısı sorununu çözdüklerine de vurgu yapan Başkan Genç, "Amacımız, şehrimiz ve ülkemiz için eğitimli, bilgili, donanımlı ve değerlerine bağlı bir gençlik yetiştirmektir. Bu manada okullarımızı daha nitelikli, daha sağlıklı ve güvenli hale getiriyoruz. Eğitimin kalitesini artırmak ve başarı çıtamızı yükseltmeyi hedeflemenin yanında, milli ve manevi değerlerine bağlı bir nesil yetiştirmek için çalışıyoruz. Bu manada ilçemizin dört bir yanında Sıbyan Mektepleri, eğitim tesisleri kuruyoruz. Bu nedenle eğitime en çok yatırım yapan belediye olmanın haklı onurunu yaşıyoruz" şeklinde konuştu.

adminadmin