Samsun Haber
Giriş Tarihi : 27-05-2017 08:50   Güncelleme : 27-05-2017 08:50

Canik'te El Emekleri Görücüye Çıktı

Canik Belediyesi hanım konakları ve kurs merkezlerinde eğitim alan kursiyerlerinin açtığı yılsonu sergisinde el emeği göz nuru ürünler görücüye çıktı. Başkan Genç, açtıkları kurslarla kadınların üreten ve öğrenen bireyler haline geldiğini söyledi.

Canik'te El Emekleri Görücüye Çıktı

Canik Belediyesi tarafından ilçenin çeşitli noktalarına açılan hanım konakları ve kurs merkezleri adeta üretim merkezi oldu. Şehit Sevgi Yeşilyurt Aile Okulu ve Eğitim Merkezi, Kuzey Yıldızı Hatice Hanım Konağı, Kuzey Yıldızı Dilşat Hatun Hanımlar Konağı ve Gaziosmanpaşa Ayşe Aykaç Hanımlar Konağı ile Uludağ Mahallesi Kurs Merkezi'nde düzenlenen çeşitli kurslara katılan kadınların el emeği göz nuru ürünleri Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsü'nde açılan yıl sonu sergisiyle görücüye çıktı.

3 BİN KADIN FAYDALANIYOR

Serginin açılışında konuşan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Kadını her zaman ve zeminde, baş tacı eden bir medeniyetin mensuplarıyız. Kadın doğası gereği üretken ve emekçidir. Yeryüzündeki her şey, kadının dokunması ile güzelleşir ve anlam bulur. Kadınlarımız, şehirlerimizin, yani medeniyetlerin oluşmasında çok önemli bir yere sahiptir. Kadın mutlu olursa, aile mutlu olur, aile mutlu olursa toplum mutlu olur. Biz şuna inanıyoruz; bir kadını eğitmek, bir aileyi, bir toplumu, bir milleti eğitmek demektir. Kadınlara armağan ettiğimiz eğitim, kültür tesisleri ve kurs merkezlerinden bugün 3 binin üzerinde kadınımız faydalanmaktadır" dedi.

KADINLAR ÜRETEN BİREYLER OLDU

İlçenin dört bir yanına Hanım Konakları yaptıklarına işaret eden Başkan Genç, "Hanım Konaklarımızın yanında kurs merkezlerimiz var. Ayrıca Belediyemizde Aile Birimi kurduk. Hukuk Biriminde kadınlarımız bütün sosyal ve hukuksal haklarını arayabiliyorlar. Bu yaptığımız yatırımlar tüm kentsel dönüşümlerden, binalardan, yollardan çok daha önemlidir. En büyük kitle imha silahı bilgisizliktir, yani cahilliktir. Biz kadınlarımızı bilgili, donanımlı birer anne olarak yetiştiriyoruz. Çünkü bir toplumu şekillendiren faktör eğitimdir ve eğitimsiz hiçbir şeyin olmayacağını da çok iyi biliyoruz. Bugün kadınlarımız evlerinden çıkarak, aldıkları kurslar sayesinde üreten bireyler haline geldi" diye konuştu.

SERGİDE BİN 315 ÜRÜN YER ALIYOR

Kadınların sosyo-ekonomik olarak gelişiminin kendilerini mutlu ettiğini belirten Genç, "Bugün de bu sergide yer alan siz değerli hanımların el emeği göz nuru ürünlerinin her biri birbirinden değerlidir. Evde oturmak yerine üreten olmanız nedeniyle her birinizi ayrı ayrı tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından kadınların el emeklerinin yer aldığı serginin açılışını gerçekleştiren Başkan Genç, ürünleri tek tek inceledi. sergide, hanım konakları ve kurs merkezlerinde el nakışları, iğne oyası, mefruşat, hediyelik eşya, biçki-dikiş, takı-tasarım, üç boyutlu resim, dekoratif ev ürünleri gibi daha pek çok kurs gören kursiyerlerin bin 315 adet ürünü yer alıyor. 

adminadmin