Samsun Haber
Giriş Tarihi : 22-06-2017 14:13   Güncelleme : 22-06-2017 14:13

Canik'te Eller Mazlumlar İçin Semaya Açıldı

Canik Belediyesi tarafından Ramazan Günleri Etkinlikleri kapsamında Kadir Gecesi'nde düzenlenen 'Dua Buluşması'nda ünlü hafızlar Caniklilerle buluştu. Kur'an-ı Kerim birincilerinin dinleyenleri mest ettiği gecede, eller dünyanın dört bir yanında zulüm altında olan Müslümanlar için semaya açıldı.

Canik'te Eller Mazlumlar İçin Semaya Açıldı

Canik Belediyesi Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nda kurulan iftar sofrasında binlerce kişi iftarını birlikte açarken, teravih namazı sonrası için Kadir Gecesi'ne özel Kur'an-ı Kerim ziyafeti sunuldu. Gaziosmanpaşa Camii'nde düzenlenen Kadir Gecesi Dua Buluşması'nda Kur'an-ı Kerim Güzel Okuma Dünya Birincisi Pakistanlı Hafız İbrahim Kasi, Kur'an-ı Kerim Güzel Okuma Türkiye Birincisi Hafız Mustafa Özyılmaz ve Edremit Merkez Camii İmamı Hafız Muhammet Sizcan okudukları Kur'an-ı Kerim'le adeta gönülleri mest etti.

MANEVİ BİR GECE

Sahur vaktine kadar süren "Dua Buluşması" programında Ramazan ayının manevi iklimine ve Kadir Gecesi'ne uygun bir gece yaşanırken, program sonunda eller mazlum coğrafyalarda zulüm altında olan Müslümanlar için semaya açıldı. 

Programda vatandaşlarla birlikte ünlü hafızlardan Kur'an-ı Kerim dinleyen Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Caniklilere hem Ramazan'ın manevi iklimine uygun dolu dolu bir gece yaşatmak, hem de mazlum coğrafyalarda zulüm altındaki Müslümanlara dua etmek amacıyla Kadir Gecesi'ne özel program düzenlediklerini söyledi.

MAZLUMUN YANINDA OLAN MEDENİYET

Dünyadaki zulümlerin ve akan kanların son bulması temennisinde bulunan Başkan Genç, "Dünyanın bir çok yerinde Müslüman kardeşlerimiz ölüyor. Belki buradan pek birşey yapamıyoruz ancak Kadir Gecesi gibi böyle anlamlı bir gecede ellerimizi semaya açalım ve o Müslüman kardeşlerimiz için dua edelim istedik. Bizim medeniyetimiz her zaman mazlumun yanında olan, zalimin karşısında duran bir medeniyettir. Rabbim ülkemizdeki birlik ve beraberliği bozmasın" dedi.

adminadmin