Samsun Haber
Giriş Tarihi : 30-03-2017 10:15   Güncelleme : 30-03-2017 10:15

Canik'te Festivale Muhteşem Kapanış

Canik Belediyesi tarafından düzenlenen ve 4 farklı şehirden 5 tiyatro gurubunun katıldığı Canik Tiyatro Festivali, düzenlenen kapanış töreniyle sona erdi. Festivalin finaline Türk tiyatrosunun duayenlerinden Çocuklar Duymasın dizisinin ünlü karakteri Ferdi Akarnur'un onur konuğu oldu.

Canik'te Festivale Muhteşem Kapanış

Canik Belediyesi tarafından "27 Mart Dünya Tiyatro Günü" nedeniyle bu yıl ilki düzenlenen ve 5 gün süren Canik Tiyatro Festivali sona erdi. 4 farklı şehirden 5 tiyatro grubunun katıldığı ve tiyatroseverlerin 5 gün boyunca tiyatroya doyduğu festivalin son gecesi Canik Kültür Merkezi'nde kapanış töreni düzenlendi. "Bimarhane" adlı oyunun sahnelendiği festivalin son gecesine Türk Tiyatrosunun duayenlerinden Çocuklar Duymasın dizisinin ünlü karakteri Ferdi Akarnur onur konuğu olarak katıldı.

SOSYAL DÖNÜŞÜM

Başkan Osman Genç'in yanısıra eşi Nimet Genç, Başkan Yardımcıları Alican Usta, Hamza Abdurrahmanoğlu, meclis üyeleri ve vatandaşların katıldığı festivalin finalinde konuşan Başkan Osman Genç, Canik Belediyesi olarak kültür ve sanatta öncü olduklarını belirtti. Amaçlarının insanları sanatla buluşturmak olduğunu dile getiren Başkan Genç, "Şehrimizi fiziki olarak imar ederken, kültür-sanat yatırımları ve faaliyetleri ile sosyal ve kültürel dönüşüm de gerçekleştiriyoruz.

FERDİ AKARNUR DA KATILDI

Tiyatroseverlerin tiyatroya doyduğu, sanatla iç içe olduğu bir festivali düzenlemekten mutluluk duyduklarını ifade eden Başkan Osman Genç, "Çok güzel bir festival oldu. 5 gün boyunca her akşam birbirinden güzel tiyatro oyunları sahnelendi. Festivalde emeği geçen tüm tiyatrocularımıza teşekkür ediyorum" dedi. Gecenin sonunda Başkan Genç, gecenin onur konuğu olan ünlü tiyatrocu Ferdi Akarnur'a ve oyunda yer alan tiyatroculara festival hatırası olarak hediye verdi.

adminadmin