Kent Kültürü
Giriş Tarihi : 01-07-2014 09:46   Güncelleme : 01-07-2014 09:46

CANİK'TE FIRINLARA ORTAK DENETİM

Canik Belediyesi zabıta ekipleri, Ramazan ayı dolayısıyla fırın ve gıda imalathanelerine yönelik kontrollerini artırdı. Tarım İl Müdürlüğü ile ortak yapılan denetimlerde kurullara uymayan fırın sahipleri uyarıldı.

CANİK'TE FIRINLARA ORTAK DENETİM
Ramazan ayı nedeniyle vatandaşların sağlıklı gıda tüketimi sağlaması amacıyla Canik Belediyesi ve Samsun Tarım İl Müdürlüğü ekipleri, fırınlara yönelik ortak denetimler yaptı. Denetimler öncesinde Samsun Tarım İl Müdürü Kadir Güven ve kontrolörler Canik Belediye Başkanı Osman Genç'i makamında ziyaret etti. Tarım İl Müdürlüğü olarak ilçelerde zabıtalarla birlikte denetimlerde bulunduklarını ifade eden Güven, toplu tüketim ve üretim yerlerinde daha güvenilir ve sağlıklı hizmet sunulmasını sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

SÜREKLİ DENETİM YAPILIYOR

Canik Belediyesi olarak halkın sağlığına büyük önem verdiklerini ifade eden Başkan Osman Genç, "Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz ilçe genelinde imalat ve satış yapan fırınları sahur ve iftar saatlerinde olmak üzere sürekli denetliyor. Bu denetimlerdeki amacımız bu mübarek ayda vatandaşlarımızın sağlığıyla oynanmasını engellemek ve bu ayın kutsiliğine gölge düşürmek isteyenleri önlemek. Özellikle bu ayda halkın en çok tercih ettiği pide ve ekmek imalatı yapan fırınların sağlıklı ve hijyenik ortamlarda imalat yapmalarına dikkat ediliyor. Canik'te gıda konusunda genel anlamda bir sıkıntı yok. Tarım İl Müdürlüğü kontrolörleri ile birlikte Ramazan ayı nedeniyle gıda işletmelerinin denetime tabi tutulması son derece önemli" dedi.

TİTİZ DENETİM

Ziyaretin ardından Canik Belediyesi zabıta ekipleri ve Tarım İl Müdürlüğü kontrolörleri fırınları kontrol etti. Denetimlerde genel temizlik, hijyen kuralları, iş kıyafetleri, unların depolama şartları, üretimde kullanılan alet ve ekipmanın temizliği, ekmek ve pide gramajı, terazi, hamur bezi kontrolleri yapıldı. Kontrollerde oldukça titiz davranan ekipler, genel kurallara uymayan fırın sahipleri uyardı.
 
adminadmin