Kent Kültürü
Giriş Tarihi : 30-06-2014 10:02   Güncelleme : 30-06-2014 10:02

CANİK’TE GÖNÜLLERİ İNŞAA EDİYORUZ

Canik Belediyesi tarafından Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen Ramazan Günleri Etkinlikleri'nin ilk günü oldukça renkli geçti. Başkan Genç, “Gönülleri inşaa ediyoruz” dedi

CANİK’TE GÖNÜLLERİ İNŞAA EDİYORUZ
Geçtiğimiz yıl hizmete giren Adnan Menderes Demokrasi Meydanı, önemli etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Canik Belediyesi tarafından Karşıyaka Mahallesi'nde yeni hizmet binası ile birlikte yapılan Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen Ramazan Günleri Etkinliklerinin ilk günü büyük ilgi gördü. İftar öncesinde kazanların başına geçerek yemek dağıtan Başkan Osman Genç, vatandaşların iftar heyecanına ortak oldu.

‘HERKESİN BELEDİYESİYİZ’

Başkan Yardımcıları ve Meclis Üyelerinin de katıldığı iftarın ardından Canik Müftülüğü tarafından Kur-an'ı Kerim ziyafeti verildi ve ilahilerle gönüller fethedildi. Büyükler ilahilerle farklı bir akşam yaşarken, küçükler de Ramazan etkinlikleri kapsamında meydanda kurulan mini lunaparkta çarpışan oto ve tırtıla binerek keyifli bir akşam geçirdi. Canik’te sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini sunduklarını ifade eden Başkan Genç, “Biz herkesin belediyesiyiz, her vatandaşımızın belediye başkanıyız” dedi.

DOLU DOLU RAMAZAN

Eski Ramazan günlerini Canik'te yeniden yaşatmayı amaçladıklarını belirten Başkan Osman Genç, etkinliklerin ilk gününde vatandaşlarla buluşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Ramazan evlerimiz, stantlarımız, iftar sofralarımız, çocuk oyun parklarımız, şiirler, ilahiler, ezgiler, ney dinletileri, kukla gösterileri, Hacivat-Karagöz gölge oyunları gibi birçok etkinlikte vatandaşlarımızı buluşturacağız. Eski Ramazanlar tadında halkımızla buluşarak birlik ve beraberlik içerinde dolu dolu bir Ramazan geçireceğiz. Bu anlamda tüm Samsunlu hemşehrilerimizi her akşam Adnan Menderes Demokrasi Meydanımızdaki iftar soframıza davet ediyorum" diye konuştu.

RAMAZAN BOYUNCA ETKİNLİK

Kurulan Ramazan Evleri ile nostaljik günler yaşayan Canikliler, 28 Haziran-28 Temmuz arasında her gün farklı bir etkinlikte buluşacak. Birçok ünlü sanatçının yer alacağı etkinlikler kapsamında semazen, kukla, illizyon, stand-up, jonglör gösterilerinin yanında, ney, ilahi ve şiir dinletileri de olacak.
adminadmin