Samsun Haber
Giriş Tarihi : 17-04-2017 15:35   Güncelleme : 17-04-2017 15:35

Canik'te "Güçlü Evet' Mutluluğu

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi referandumunda yüzde 72 Evet oranıyla Samsun merkez ilçeleri arasında en yüksek oy oranına sahip olan Canik'te Evet coşkusu yaşandı. Başkan Osman Genç, Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nda toplanan vatandaşlara teşekkür etti.

Canik'te

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, referandumda kabul edilirken, Canik'te merkez ilçeleri arasında en fazla oy oranına ulaşmanın sevinci yaşandı. Canik Belediye Başkanı Osman Genç, AK Parti İlçe Teşkilatı yöneticileri ve üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nda toplanarak, yüzde 72 oranında çıkan Evet'i coşkulu bir şekilde kutladı.

CANİK'TEN YÜZDE 72 EVET

Ellerinde Türk bayrakları ile Canik'teki referandum sonucunu kutlayan vatandaşlara teşekkür eden Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Referandum boyunca ekip olarak gece gündüz çalışan mesai arkadaşlarıma, AK Parti ilçe teşkilatımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza, muhtarlarımıza, ancak en çok da yüzde 72 oranında Evet diyen ve merkez ilçeleri arasında Canik'i birinci yapan tüm halkımıza teşekkür ediyorum. Türkiye'miz artık ilerleyişini daha hızlı ve daha istikrarlı sürdürecektir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ülkemize ve milletimize hayırlı olsun" dedi.

'HALKIMIZ BİZE GÜVENDİ'

Yeni anayasa ve yeni sistemle birlikte Türkiye'nin önünün açıldığını belirten Başkan Osman Genç, "Aziz milletimiz sayın Cumhurbaşkanımıza güvenini bir kez daha göstermiş ve bunu sandığa yansıtmıştır. Biz de Canik'te Türkiye'nin istikrarına güçlü bir destek vermek için gece gündüz halkımıza yeni sistemi anlattık. Canik'te yeni bir rekor hedeflediğimizi söylemiştik. Bizleri utandırmayan ve bizlere güvenen halkımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Türkiye'nin istikbali için Evet diyen bir vatandaşımızdan Allah razı olsun" diye konuştu.

GENÇ’TEN MHP’YE ZİYARET

Canik Adnan Menderes Demokrasi Meydanı’ndaki kutlamalar, gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti. Öte yandan Başkan Osman Genç, referandumda Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne destek veren ve Evet diyen Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Canik İlçe Teşkilatını da ziyaret etti. İlçe Başkanı Kemal Saral ve parti yöneticileriyle görüşen Başkan Genç, MHP yöneticilerine referandumda verdikleri destekten dolayı teşekkür etti,

adminadmin