Kent Kültürü
Giriş Tarihi : 14-07-2014 11:09   Güncelleme : 14-07-2014 11:09

CANİK'TE İMAM HATİP ÇIKMAZI

Canik'te mevcut İmam Hatip okulları yetersiz kalırken, yetkililerin yeni okul kurulmasına olumsuz tavır takınması ilçede tepki çekiyor. Canik Belediyesi Kültür, Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı İrfan Göz, sorunun büyük olduğunu belirtirken, Canikliler, "Çocuklarımızın gideceği okul yok. Çocukların İmam Hatip’e gitmesi istenmiyor mu?" dedi.

CANİK'TE İMAM HATİP ÇIKMAZI
Canik'te tam bir İmam-Hatip Okulu sorunu yaşanıyor. Mevcut İmam Hatip Ortaokulunun dolması nedeniyle vatandaşlar yaşanan sıkıntı nedeniyle çocuklarını nereye kayıt yaptıracaklarını bilemezken, yeni okul yapılmasının önünün açılmaması tepki çekiyor. Kültür, Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı İrfan Göz, yetkililerin Canikli çocukların İmam-Hatip okullarına gitmesine engel oluşturduğunu belirtirken, vatandaşlar da mevcut okulun yetersiz kalması nedeniyle öğrenci kabul edilmemesine ateş püskürüyor.

YENİ OKULA İHTİYAÇ VAR

Gaziosmanpaşa Mahallesi'ndeki Fatih İmam Hatip Ortaokulu, kapasitesinin dolması nedeniyle artık öğrenci kabul etmiyor. Bunun üzerine Canik Belediyesi, Fatih İmam Hatip Ortaokulu Okul Aile Birliği’nin talebi üzerine, söz konusu okulun yükünü hafifletmek ve ilçedeki İmam-Hatip derslik sayısını artırmak amacıyla Fatih İmam Hatip Ortaokulu’na ek bina yapmak ve Belediyeevleri bölgesinde yeni bir İmam-Hatip Ortaokulu'nun kurulması için çalışma başlattı. Hazırlanan projeye göre Kocatepe İlköğretim Okulu binasının yıkılarak yerine modern bina yapılması ve Tevfik İleri Ortaokulu’nun İmam-Hatip'e dönüşmesi için ilgili kurumlara müracaat edildi. Ancak yetkililer konuya duyarsız kaldı.

EN UYGUN YER TEVFİK İLERİ OKULU

Fatih İmam-Hatip Ortaokulunun kapasitesinin dolduğunu ve ihtiyaca cevap veremediğini ifade eden Başkan Yardımcısı İrfan Göz, "İlgili kurumlara sorunu yazmamıza ve müracaat etmemize rağmen yetkililer konuya duyarsız kalmıştır. Biz Belediyeevleri tarafında da bir İmam-Hatip Ortaokulu açmak istiyoruz. Bunun için de Tevfik İleri Ortaokulu binası oldukça uygun. Bunu o bölgedeki insanlarımız da en başta çok istemesine rağmen öğrencilerimiz için faydalı olacak olan bu istek duyarsız kalınması nedeniyle gerçekleşmemiştir” dedi.

YETKİLİLER DİRENÇ GÖSTERİYOR

Çözüm önerisini de anlatan Göz, “Bu problemin çözülebilmesi için Kocatepe İlköğretim Okulu yıkılarak, yerine modern bir okul yapılmalı ve Tevfik İleri Ortaokulu’ndaki öğrenciler yeni yapılacak okula aktarılmalıdır. Böylece Tevfik İleri Okulu İmam Hatip Ortaokulu’na dönüştürülerek yaşanan soruna köklü çözüm üretilecektir. Ancak ne var ki bu çözüm imkanlarına rağmen ilgili kurumlar ilçemizde yeni İmam Hatip okullarının açılmaması için direnç gösteriyor. Başbakanımızın bütün kurumlara İmam-Hatip okullarının önünü açmaları yönündeki talimatına rağmen yetkililerin bu tavrını anlamıyoruz" dedi.

KÖTÜ NİYET Mİ VAR?

Belediyeevleri'nde 3-5 sınıfa sıkıştırılan bir İmam-Hatip değil, yeni bir okul istediklerini dile getiren İrfan Göz, “Kocatepe'de 5 sınıf açmak İmam Hatip'liye karşı kötü niyettir. Bunu kabul edemeyiz. İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu problemini çözmek için Tevfik İleri’deki öğrencilerin bir kısmının Kocatepe’de oluşturulan sınıflara, bir kısmının da Canik İmam Hatip Lisesi olarak kullanılan Fatih Temiz Okulu’na nakledilerek İmam Hatip Lisesi’nin Tevfik İleri Ortaokul binasına taşınması ve aynı zamanda bu okulun İmam Hatip Ortaokulu olarak kullanılması geçici ama mantıklı bir çözüm olacaktır" diye konuştu.

‘PROTOKOLE UYULMUYOR’

İlçede gittikleri her yerde yeni İmam-Hatip Ortaokulunun yapılması için vatandaşların isteği olduğuna dikkat çeken İrfan Göz, şunları söyledi: "Okulların alt yapısını biz çözüyoruz, üst yapıyı çözmek ilgili kurumların görevi. Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesi için yapılan protokole göre 21 dersliğin ince işçiliğini protokolün altında imzası bulunan kurumun yapması gerekiyor. Ancak protokole uyulmamıştır. Bu yapılsaydı en azından sorun bu sene için çözüme kavuşacaktı. Aziz milletimizin çocukları istediği okula gidebilmelidir. Herkes görevini yerine getirmek zorundadır."

‘YENİ OKUL İSTİYORUZ’

Duruma tepki gösteren vatandaşlar da, "Fatih İmam-Hatip Ortaokulu doldu, çocuklarımız nereye gidecek? Eğitim sorununu çözmek belediyenin görevi mi? Bu şehrin yetkilileri ne iş yapar? Müfettişlerin olumlu rapor verdiği bir okula neden izin verilmez? Biz Canik'te köşelere sıkıştırılmış İmam-Hatip sınıfları değil, yeni bir okul istiyoruz" şeklinde konuştu.  
adminadmin