Samsun Haber
Giriş Tarihi : 14-04-2020 17:50   Güncelleme : 14-04-2020 17:50

Canik’te Merkezden Kırsala Eşit Hizmet!

Salgın hastalığın ülkemizde görüldüğü ilk günden bu yana koronavirüs riskine karşı önlemlerini alan Canik Belediyesi, köyden mahalleye dönüşen kırsal yerleşim alanlarında da hijyen ve dezenfekte çalışmalarını sürdürüyor

Canik’te Merkezden Kırsala Eşit Hizmet!

Tüm dünyayı saran ve ölümlere neden olan salgın hastalığa karşı her alanda önlem almayı sürdüren Canik Belediyesi, çalışma alanını genişleterek ilçenin tamamında hijyen ve dezenfekte çalışmalarını sürdürüyor. Kamu binalarında, marketlerde, fırınlarda, halk pazarlarında, sokaklarda, caddelerde hijyen ve dezenfekte çalışmalarını sürdüren Canik Belediyesi, şimdi de köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinde hijyen ve dezenfekte çalışmaları yürütüyor.

 

İlçemizin her noktasına eşit hizmet

İlçenin tamamında çalışmaların devam ettiğini belirten Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, “İlçemizdeki kamu binalarının yanı sıra, sokaklarımızda, caddelerimizde, halk pazarlarımızda, fırınlarımızda hijyen ve dezenfekte çalışmalarımız bir program dahilinde devam ediyor. Merkez mahallelerimizin dışında köyden mahalleye dönüşen yerleşim alanlarımızdaki Halk Sağlığı Merkezleri’mizin, sokaklarımızın, yollarımızın,  halk pazarlarımızın, parklarımızın, otobüs duraklarımızın da aynı şekilde hijyen ve dezenfekte çalışmalarını sürdürüyoruz. Bunların yanında yine çöp konteynerlerimiz de sürekli dezenfekte ediliyor”

 

Muhtarlarımızın taleplerini gideriyoruz

Başkan Sandıkçı, “İnsanlarımızın sağlıklı, mutlu,  huzurlu bir hayat sürmeleri için biz yerel yöneticiler onların her zaman hizmetindeyiz. Mahalle halkımıza hizmet konusunda, her zaman bizlerin yanında olan, destek veren mahalle muhtarlarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum. Onlardan gelen her türlü talebi imkânlarımız ölçüsünde karşılıyoruz. Muhtarlarımıza ihtiyaçları kadar salgından korunmaları için koruyucu maskelerini de temin ediyoruz”

 

Devletimizin, uyarılarına uyarak destek olalım

Sandıkçı, “Devletimiz, insanlarımızın sağlığı, huzuru için maddi ve manevi her açıdan gerekli yardım çalışmalarını sürdürüyor. Bizler de yerelde devletimize destek olmaya devam ediyoruz. Birlik, beraberlik içinde birbirimize güç katarak bu salgını atlatacağız. İnsanlarımız devletimizin, bakanlıklarımızın uyarılarına harfiyen uysunlar. Bireysel olarak her birimiz bana hastalık bulaşmasın diye değil, sanki bende hastalık varmış gibi başkalarına bulaştırmamak için mücadele etmeliyiz. Zorunlu olmadıkça evlerimizde kalmaya devam edelim. İhtiyaçlarımızı tamamladığımızda bir an önce evimize dönerek salgının önlenmesi için bireysel olarak devletimize destek verelim. Hem sağlıklı kalalım, hem de salgın riskinin yok olmasına yardımcı olalım”

Recep YAZGANRecep YAZGAN