Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 09-08-2012 11:58   Güncelleme : 09-08-2012 11:58

Canik’te Mevsim Normalleri

Canik Belediyesi Atakum’un yardımına koştu

Canik’te Mevsim Normalleri
Canik Belediyesi Atakum’un yardımına koştu.. Canik Belediye Başkanı Genç geride bıraktığı stresli bir aydan sonra basının karşısına ilçesindeki açıları dindirmiş ve yaraları sarmış bir başkan olarak oturdu..

Meşe Tesislerinde basına verdiği iftarın ardından yaptığı açıklamada özellikle üzerinde durdu ki, Belediyelerin dere ıslah etmek gibi görevleri yok; Böyle bir görevi kendine biçerse, yasa ve hukuk önünde sorumlu hale gelir.

Başkan Genç, temmuz ayında ilçesinde yaşanan afetin ardından yaraların sarıldığını söyledi ve ekledi, “Atakum ilçesinde yaşanan selde mağdur olan vatandaşlarımızın da yardımına koştuk. Atakum İlçe Başkanımız ile birlikte Atakum’da selden zarar gören bölgeleri dolaştık. Belediye olarak araçlarımız ile selin etkisinin bir an önce atılması için bölgeye anında yardım elini uzattık”

Genç devam ediyor, "Yapılması gereken tek şey, dereleri doğru ıslah edeceksiniz ve dereleri denize bağlayacaksınız. Bağladıktan sonra bu sıkıntıları çekmezsiniz. Bunu yapmak zorundayız. Bunu yapacak da iki kurum var. Bu kurumlarda kimlerin sorumlu olduğu 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Yasası ile aşikârdır.

Anayasa'da da DSİ'nin yetkisi ortadadır. Suyla alakalı iki kurumun yetkili olduğunun bilinmesi gerekiyor. Üçüncü bir kurum yoktur. İlçe belediyelerinin dereleri ıslah etme gibi bir görevi bulunmuyor. Böyle bir görevi kendine biçerse, yasa ve hukuk önünde sorumlu hale gelir. Bunlara felaket de dememek lazım çünkü kendi eksikliklerimizden dolayı sıkıntı çekiyoruz."

Osman Genç’i sıkıntı ve stresi üzerinden atmış olarak gördüm.. Dediği gibi 100 yıllık yağışın tahribatı maddi ve manevi olarak kolay kolay atılmaz tabi ki.. Ama Başkan edindiği bu tecrübe ile Canik İlçesi’nde bu ve benzeri bir afetin bu kadar şiddetli yaşanmaması –yaşanılabilir-, sonuçlarının bu kadar yıkıcı olmaması için elinden geleni yapacaktır..

Çok kısa bi zamanda, Yerel ve merkezi hükümetin bütün yetkililerini ve bütün imkanlarını Canik’e sevk ederek selin tahrip ettiği bölgelere kalıcı, somut ve kesin neşteri vuracak, dereleri deniz ile buluşturacaktır.. Zaman kaybetmeden..

Allah bir daha böylesi bir felaketi, sadece Canik’te değil şehrimizin, ülkemizin ve dünyamızın hiçbir yerinde göstermez İnşallah..

Çünkü, ateş düştüğü yeri yakıyor ve başına gelmeyenler film seyreder gibi seyrediyor..
İlçede her şey denilebilir ki, mevsim normallerine dönmüş durumda..
adminadmin