Samsun Haber
Giriş Tarihi : 22-03-2017 09:46   Güncelleme : 22-03-2017 09:46

Canik'te Tiyatro Rüzgarı Esecek

Canik Belediyesi Tiyatro Okulu'nun "27 Mart Dünya Tiyatro Günü" nedeniyle düzenlediği 1. Canik Tiyatro Festivali, 5 gün boyunca tiyatroseverleri buluşturacak. 24 Mart Cuma günü başlayacak festivale 4 ilden farklı grupları katılacak.

Canik'te Tiyatro Rüzgarı Esecek

Yeni bir kültür-sanat etkinliğine ev sahipliği yapacak olan Canik Belediyesi, Samsunluları birbirinden güzel tiyatro oyunlarıyla buluşturuyor. "27 Mart Dünya Tiyatro Günü" nedeniyle "Şehre Tiyatro Hayat Verecek" sloganıyla düzenlenen 1. Canik Tiyatro Festivali'nde birbirinden güzel oyunlar 5 gün boyunca Canik Kültür Merkezi'nde ücretsiz olarak Samsunlularla buluşacak. Canik Kültür Merkezi'nde 24 Mart Cuma günü saat 19.00'da düzenlenecek açılış töreniyle başlayacak olan 1. Canik Tiyatro Festivali'ne Samsun, İstanbul, Ordu ve Giresun'dan tiyatro grupları katılacak.

5 GÜNDE 5 OYUN

Canik Belediyesi Tiyatro Okulu'nun da yer alacağı ve Samsunluların tiyatroya doyacağı festivalde, 24 Mart Cuma günü "Ve Kadınlar... Bizim Kadınlarımız", 25 Mart Cumartesi günü "En Büyük Haber", 26 Mart Pazar günü "Alevli Günler Çifte Kavrulmuş", 27 Mart Pazartesi günü "Saki" ve 28 Mart Salı günü "Bimarhane" adlı oyunlar sahnelenecek. Samsunluların ücretsiz olarak izleyebileceği tüm oyunlar her akşam saat 19.00'da tiyatroseverlerle buluşacak.

TÜM SAMSUNLULAR DAVETLİ

Samsun ve Karadeniz'de bir ilki gerçekleştirerek Tiyatro Okulu kurduklarını hatırlatan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Sanata ve sanatçıya önem veriyoruz. Canik Kültür Merkezi başta olmak üzere belediye olarak ilçemizin dört bir yanına kurduğumuz, eğitim, kültür ve sanat merkezleri ile kültür-sanatta öncü oluyoruz. Çünkü sanattan uzak bir toplum ve şehir düşünemeyiz. Bu nedenle biz hayatın her aşamasında insanlarımızı sanatla buluşturuyoruz" dedi. 1. Canik Tiyatro Festivali de inşallah şehrimizde kültür ve sanatın gelişimine katkıda bulunacaktır. Tüm halkımızı 24-28 Mart tarihleri arasında düzenleyeceğimiz festivalimize davet ediyorum" dedi.

adminadmin