Kültür
Giriş Tarihi : 26-03-2017 07:00   Güncelleme : 25-03-2017 14:43

Canik'te Yatırım Üstüne Yatırım

Kırsal bölgelere yatırımlarla topyekün gelişimi amaçlayan Canik Belediyesi, Düvecik'te önceki gün temeli atılan 1.3 milyon liralık iki yatırımın ardından Kozlu'da da bir açılışa imza attı.

Canik'te Yatırım Üstüne Yatırım

Canik Belediyesi kırsal bölgelere yatırımları sürdürüyor. Büyükşehir Yasası'nın ardından belediye sınırlarına dahil olan mahallelerde cami ve okul çevre düzenlemeleri, okul tadilatları, hanım konakları, sıbyan mektepleri, kurs merkezleri ve spor tesisleri gibi bir çok yatırıma imza atan Canik Belediyesi tarafından Düvecik'te temeli atılan 1 milyon 300 bin liralık Hanım Konağı, Kur'an Kursu binası ve cami çevre düzenlemesi yatırımlarının ardından, Kozlu'da yapılan cami çevre düzenlemesi hizmete sokuldu.

AÇILIŞ YAPILDI

Kozlu Camii'nde gerçekleştirilen açılış törenine Canik Belediye Başkanı Osman Genç'in yanısıra, AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan, AK Parti Canik İlçe Başkanı Ercan Eler, Canik Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Genç, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Belediye tarafından 500 bin lira maliyetli cami çevre duvarı, bahçe parke döşeme, abdesthane, aydınlatma ve ağaç dikimi çalışmaları Milletvekili Demircan, Başkan Genç ve diğer protokol üyeleri tarafından açıldı.

'SOSYOLOJİK GELİŞİM'

Törende yaptığı konuşmada, Canik Belediyesi olarak kırsaldaki mahallelere önemli yatırımlar gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Osman Genç, "Yaptığımız her yatırım ilçemizin ve şehrimizin dönüşümüne katkı sağlıyor. Mahallelerimize yaptığımız cami ve okul çevre düzenlemelerinin yanında, hanım konakları, sıbyan mektepleri, spor tesisleri, hayvan satış yerleri, pazar yerleri ile kırsal bölgelerimizin sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda gelişimlerini sağlıyoruz" dedi.

'HER YERDE YATIRIM VAR'

İlçede fiziki gelişimin yanında sosyolojik gelişimin de hakim olduğunu ifade eden başkan Osman Genç, "Yerel bir belediye olarak belli bir bölgenin değil, topyekün gelişimden yana bir anlayışa sahibiz. Canik'in her köşesinde mutlaka en az bir eserimizi görürsünüz. Kısa zamanda yatırım yapmadığımız mahallemiz kalmadı. Neredeyse her hafta, yeni bir yatırıma imza atıyoruz. Attığımız her temel, açtığımız her yatırım halkımızın yaşam standardını artırmaktadır" diye konuştu.

DEMİRCAN'DAN GENÇ'E TEBRİK

AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan da, bir şehrin sadece merkezinin değil, kırsal mahallelerinin de gelişimin önemli olduğuna vurgu yaparak, Canik Belediyesi'nin kırsal mahallelere yaptığı yatırımların önemine işaret etti. Milletvekili Demircan, "Canik Belediye Başkanımız sayın Osman Genç'i ilçenin ve şehrin gelişimine yaptığı katkılardan dolayı tebrik ediyorum. Kozlu mahallemizin güzelleşmesine ve gelişmesine katkı sağlayacak bu yatırımın halkımıza hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

adminadmin